В САЩ коронавирусът може и да пристигна по-късно, но също се разпространява с бързи темпове. 

NBA, Леброн Джеймс, коронавирусът и отмяната на мачовете

Защо Леброн Джеймс иска цялата 2020 г. да бъде отменена

Какво се случва със света

Една от мерките, взети за ограничаването на COVID-19, беше мачовете от NBA да бъдат прекратени. Все още не се знае докога ще бъдем без Лигата на извънземните, както е известна тя.

Много фенове в социалните мрежи написаха, че мачовете вече им липсват и буквално не знаят какво да правят. Същото важи и за самите баскетболисти, голяма част от които са си по домовете си, за да бъдат защитени.

И докато положението е такова, залите, в които отборите играят двубоите си, също са затворени. За поддръжката и обслужването им обаче се грижат хиляди хора, които на практика остават без работа, респективно без доходи, докато ситуацията не се нормализира.

Джеймс Хардън, Янис Адетокумбо и заяждането на Брадата с колегата му

Голямата брада с лесно ранимата душа

Няма много любов между Джеймс Хардън и Янис Адетокумбо

Причината е, че те не са на постоянни договори, а им се плаща почасово. За щастие могат да разчитат на големите сърца на баскетболистите. До този момент няколко звезди обявиха, че ще дарят пари, с които да се покрият заплатите на служителите.

Кевин Лав ще даде 100 000 долара, за да помогне на хората, грижещи се за Rocket Mortgage FieldHouse - арената, на която Кливланд Кавалиърс приема опонентите си.

Янис Адетокумбо също ще се раздели със 100 000 долара, които ще отидат при персонала на Fiserv Forum - арената на Милуоки Бъкс.

Заян Уилямсън, новобранецът, за когото се говори много, също не остава по-назад. Той дори надминава опитните си колеги. Зайън обяви в Instagram, че ще покрие заплатите на целия персонал на Smoothie King Center, арената Ню Орлиънс Пеликанс, за следващите 30 дни.

Стеф Къри и съпругата му Ейша пък ще покрият разходите, необходими за изхранването на децата в Окланд, които са разчитали на училищата им, за да се хранят. Сега обаче това не е възможно, защото учебните заведения са затворени.

Заян Уилямсън, NBA, Jordan Brand и една от най-скъпите сделки в историята

Момче за милиони

Заян Уилямсън ще носи Jordan Brand и това струва много

Руди Гобер, който беше първият баскетболист от NBA с положителна проба за COVID-19, обяви, че се чувства все по-добре. Той ще дари 500 000 долара на организации, борещи се с разпространяването на заразата във Франция, както и на служители на Vivint Smart Home Arena и на местни организации в Юта и Оклахома.