В света на спорта коронавирусът засегна първо футбола, като доста мачове се изиграха и продължават да се играят без публика.

Google, коронавирусът в Северна Америка и изплаши ли се компанията

Коронавирусът изплаши и Google

Мерките са взети

В САЩ, където по данни на Световната здравна организация потвърдените случаи на коронавирус към 11 март са 696, вече взимат сериозни мерки. Редица събития и форуми бяха отменени и дори NBA обяви, че спира мачовете.

Първоначално се обмисляше просто да се играят без публика, но до крайното решение се е стигнало след като баскетболистът на Юта Джаз Руди Губер е дал положителна проба за COVID-19.

От NBA не дават информация около това какво ще се случи с неизиграните мачове и предстоящите плейофи, но се очаква скоро да има яснота.

Междувременно Леброн Джеймс, който по-рано каза, че няма да играе без публика, написа в Twitter, че цялата 2020 г. трябва да бъде отменена, защото първите три месеца са били наистина тежки.

Леброн Джеймс, коронавирусът и защо не би играл без публика

Краля срещу короновируса

Без публика няма да е същото

В социалните мрежи пък видео от мача на Лос Анджелис Лейкърс срещу Лос Анджелис Клипърс започна да се споделя като топъл хляб. В него виждаме как Антъни Дейвис облизва пръстите на дясната си ръка, за да демонстрира, че никой не може да го спре.

Веднага след това установява контакт с Ейвъри Брадли, който пък също докосва лицето си. А след това и двамата чукват пет с Леброн Джеймс. Дам, ето така по принцип най-бързо се разпространяват заразите.