Това лято определено беше едно най-лудите в NBA, защото след всички размени се оформиха няколко много силни двойки и конкуренцията през новия сезон ще бъде жестока.

NBA 2K20, Леброн Джеймс, Кауай Ленърд и кои са играчите с най-висок рейтинг в играта

Кой е кралят на играта

Топ 10 на най-добрите баскетболисти в играта

Това са Леброн Джеймс и Антъни Дейвис в ЛА Лейкърс, Пол Джордж и Кауай Ленърд в ЛА Клипърс, Джеймс Хардън и Ръсел Уестбруук в Хюстън Рокетс и Кевин Дюрант и Кайри Ървинг в Бруклин Нетс.

Ню Орлиънс Пеликанс обаче също се оказаха на печелившата страна, защото, за да изпратят Антъни Дейвис в Лейкърс, получиха Лонзо Бол, Брендън Инграм и Джош Харт - все млади надежди. От драфта пък извадиха нечовешки късмет и се сдобиха с първия избор оттам - Заян Уилямсън.

Заян прикова вниманието към себе си още в колежа с доминантния баскетбол, който играе. Това накара много специалисти да му предрекат светло бъдеще. Разбира се, талантът на най-обещаващия новак в лигата провокира интереса и на всички спортни марки, които искаха да подпишат с него.

До последно не се знаеше какъв ще бъде изборът на Заян, но нещата не изглеждаха обещаващи за Nike заради инцидента със скъсаната обувка преди няколко месеца (подробности в статията по-долу). Уилямсън обаче все пак избра да подпише с Jordan Brand, които са под шапката на Nike.

Rolex, Disney, adidas и кои са компаниите с най-добра репутация

Кои са компаниите с най-добра репутация

Има ли изненади в топ 10

Според източници на репортера на Forbes Адам Загория, сделката между Заян Уилямсън и Jordan Brand е една от най-скъпите, сключвани между новак и спортна марка в историята на NBA. Това е така, защото договорът е за седем години и е на стойност 75 милиона долара.

Ако тази информация се окаже вярна, това ще направи тази сделката втората най-скъпа в историята. Първото място в това отношение се държи от Леброн Джеймс, който през 2003 г. подписа за седем години с Nike за 90 милиона долара.