Канет де Беренгер е средиземноморски град, който се намира на 32 км северно от Валенсия. И като всяко морско градче с плаж, се готви да посрещне лято с туристи.

Заради ситуацията с COVID-19 обаче, ситуацията с летуването на много места по света ще се промени значително, а Канет де Беренгер вече е напълно подготвен да посрещне предизвикателството.

За да ограничат достъпа на прекалено много хора до плажовете, от градчето са взели мерки. Всички, които искат да отидат на плаж това лято, ще трябва предварително да да направят резервация за място на пясъка.

Това ще става с помощта на специално създадено приложение, благодарение на което туристите ще могат да резервират своето място на плажа.

"Това лято ще бъде много по-различно. Ще има повече място между вас и вашия съсед. Нещо като бизнес класа, но на плажа", казва кметът на града Пер Джоан Антони Хорда пред CNN.

Саара де ла Сиера - испанският град, който успява да се предпази от коронавируса

Испанският град, който успява да се предпази от коронавируса

Каква е тайната му

Според системата на приложението, на плажа ще бъдат очертани квадратни зони, които се намират на разстояние от 1.8 метра. Всяка зона ще има възможност за резервиране - сутрин или следобед, но не и за цял ден. На плажа ще могат да бъдат дневно максимум 5000 души, което е около половината от нормалния му капацитет.

Времето за настаняване на плажа също ще бъде съобразено, за да се избегне струпване на входа - посетителите ще трябва първо да се регистрират, за да потвърдят резервацията си. След като стане ясно, че всичко е точно, плажуващите ще бъдат отведени до запазената зона от специален отговорник по настаняването - отново за да се избегне объркването и ненужното смесване на хора.