Един от основните призиви, които чуваме в последните дни, е да поддържаме здравословен начин на живот, макар и в рамките само на дома ни. Единият важен аспект е балансираното хранене, а другият - редовните тренировки.

И докато едни си намират куп оправдания да не спортуват, други оползотворяват пълноценно времето, което имат.

Французинът Елиша Ночомовиц успя по най-добрия начин да съчетае подготовката си за маратон, която тече от няколко месеца, с обявеното извънредно положение в страната.

За 6.48 часа той изтича цели 42.2 километра - точно толкова, колкото принципно е маратонското трасе. Неговото обаче е 7-метров балкон, на който не спира да прави кръгчета.

Според Ночомовиц, неговата инициатива е не само в подкрепа на идеята за спортуване независимо от условията, но и начин на подкрепа за медиците - когато поддържа форма, той няма да се разболее и няма да ги натоварва с още един пациент, пише Guardian.

Разбира се, това е и физическо, и психическо предизвикателство за спринтьора. Той шеговито си признава, че се е притеснявал дали няма да смути съседите с шума, който вдига, докато тича. Но се е случило точно обратното - всички се радвали на подвига му.

Коронавирусът, Китай, Джанг Гуангфен и 103-годишният пациент, който се излекува

Да пребориш коронавируса на 103

Невероятни истории от Китай

Въпреки че французите все още могат да спортуват на открито, ако преди това попълнят специална бланка, Ночомовиц не смята това за разумно, защото отново ще предизвика струпване на хора и мерките няма да са ефективни. Затова - взимаме пример от него, само да разчистим снега от нашата тераса.