Шакира продължава да е под карантина в дома си в Барселона заедно със съпруга си Жерар Пике и двете им деца - 7-годишния Милан и 5-годишния Саша. Колумбийската певица е под домашна изолация, като част от мерките да се ограничи разпространението на коронавируса. Тя обаче не е доволна от някои условия и иска да промени това.

Шакира, Жерар Пике и защо футболистът на беше на Супербоул

Защо мъжът на Шакира не беше на SuperBowl

Двойката има рожден ден в един и същи ден

Шакира използва Instagram профила си, за да обяви, че иска да пусне петиция срещу правителството, свързана с излизането на децата навън, тъй като е от огромно значение - особено за тези, които нямат вътрешен двор или балкон, да могат да се разходят на слънце и чист въздух.

"Ако е позволено на някои да излязат да разходят кучето си и на възрастните да пазаруват, трябва да помислим и за решение, което дава същото право на деца, които се нуждаят от слънце и въздух за своето физическо и психическо здраве", пише Шакира.

Певицата призовава правителството да обмисли политика, която позволява на възрастен да отговаря за извеждането на дете на разходка, дори ако то е подчинено на ограниченията, които експертите считат за правилни, като спазване на правила за дистанция и т.н.

"Децата са истински шампиони в тази социална драма и трябва да мислим за тяхното благополучие", заключава посланието си певицата, което е споделила с повече от 66 милиона последователи.

Всичко е чудесно, но... Апелът ѝ предизвика много коментари, повечето от които негативни. Голяма част от фенове я обвиниха в безотговорно отношение към сериозната ситуация. Част от последователите ѝ напомнят, че децата, за разлика от животните, могат да се заразят, както и да бъдат източник на зараза за околните, затова е опасно да излизат навън.

Други обръщат внимание, че певицата подхожда неблагоразумно към настоящата ситуация, като се обосноват с факта, че колкото и да е важно за децата да излизат на чист въздух навън, извънредната ситуация, в която се намира страната, а и целият свят, изискват извънредни мерки, които трябва да се спазват, ако искаме този ужас да приключи колкото се може по-скоро.

Дженифър Лопес, Шакира, Супербоул 2020 и жалбите към Федералната комисия по съобщенията в САЩ

Джей Ло и Шакира вбесиха американците

18+, порно шоу или секс трафик