Принцеса Даяна продължава да бъде любимка на няколко поколения дори 26 години след смъртта си. Затова и всичко, което й е принадлежало по един или друг начин, привлича голям интерес, който често има и високо материално измерение.

Принцеса Даяна и любимият ѝ пуловер на овце, който отива на търг

Как всеки може да се сдобие с една от любимите дрехи на Даяна

И на каква цена

Точно както вълненият пуловер с овце, който Спенсър носеше през 1981 г., докато беше сгодена за крал Чарлз. Той се продаде на търг по-рано тази година за един милион и 143 хиляди долара и досега бе дрехата на Даяна, за която е платена най-висока цена.

Но преди дни една елегантна рокля, била нейна собственост, успя да подобри този рекорд. Тоалетът в синьо и черно е дело на мароканско-британския моден дизайнер Жак Азагури. С нея видяхме Даяна два пъти на официални събития - във Флоренция през 1985 и във Ванкувър през 1986 г.

А сега бе продаде на търга "Холивудски легенди", организиран от аукционната къща Julien's Auctions в Лос Анджелис, срещу сумата от един милион и 148 хиляди долара. Това е цели 11 пъти по-висока цена от първоначално дадената й оценка, предава CNN.

Принц Уилям дава силно обещание на принцеса Даяна, но така и не може да го изпълни

Обещанието, което принц Уилям дава на Даяна, но така и не може да го изпълни

В какво се заклева бъдещият престолонаследник, когато е само на 14 г.

На търга заедно с роклята бе предложена и розова блуза от шифон, носена от Даяна на нейния годежен портрет през 1981 г. Тя беше продадена за 381 000 долара - почти четири пъти над оценката.