Йоргос Лантимос не е от режисьорите, които се притесняват от секс сцените и го е доказал с не един или два свои филма. "Фаворитката" от 2018 г. например проследява един доста явен лесбийски любовен триъгълник, а "Клети създания", който излезе миналата година, ни въвлече в съзряването на необикновената Бела Бакстър по повече от един начин, включително сексуалния.

“Клети създания” с Ема Стоун и Марк Ръфало - какво да очакваме от филма на Йоргос Лантимос

Какво да очакваме от “Клети създания” с Ема Стоун и Марк Ръфало

Един от най-провокативните филми за годината

"Благи деяния" пък - предстоящото заглавие на гръцкия режисьор, може да се похвали с изобилие от непринудена голота и необичайна сексуалност. Филмът е съставен от три отделни сегмента. В тях ще видим едни и същи актьори в ролите на герои, които ще ни разкажат своеобразни притчи.

Трима от актьорите в главните роли - Уилем Дефо, Джеси Племънс и Джо Алвин, споделят повече за работата по секс сцените в "Благи деяния" пред Entertainment Weekly.

"Винаги е неудобно, неловко и странно", издава Джеси Племънс за интимните сцени, които не е тайна, че не са сред най-приятните преживявания на снимачната площадка за всички актьори. По думите му обаче режисьорът Йоргос Лантимос се е постарал да създаде "добра среда".

"Всички, които той събира, са толкова посветени в историята, така че след като преодолеете цялата неловкост и установите как се чувстват всички, наистина всичко опира до сцената", казва още Джеси Племънс.

Той подчертава също така и положителното въздействие на интимните координатори, които се грижат за комфорта на актьорите на снимачната площадка. Джо Алвин е напълно съгласен, като допълва, че именно те са хората, които "превръщат сцената в хореография". В същото време обаче актьорът изтъква, че също толкова важно е и "доверието в хората, с които работиш".

От своя страна Уилем Дефо заявява, че няма проблем със секс сцените и човек не трябва да ги избягва засрамен. "Трябва да ги разбереш и е трудно да намериш тона, но мисля, че те са сплотяващи и забавни", допълва актьорът.

Факт е обаче, че далеч не толкова забавна, а направо ужасяваща, е една конкретна сцена с акт на сексуално насилие с участието на Джо Алвин. "Във филмите на Йоргос героите често са на неудобни места и правят неудобни неща", казва актьорът. И издава, че всъщност тежестта на сцената не се е отразила на атмосферата на снимачната площадка.

За щастие, той също така вече е преодолял и неудобството от секс сцените с екранната си партньорка - Ема Стоун. Двамата и преди са имали общи интимни сцени във филма "Фаворитката". "Ако си с хора, на които имаш доверие и хора, на които се възхищаваш и обичаш, тогава е много по-лесно", категоричен е Джо Алвин.

Ема Стоун в Kinds of Kindness - тийзър на новия филм на Йоргос Лантимос

Ема Стоун се впуска в ново приключение

Тийзър на Kinds of Kindness

Колегата му Джеси Племънс също не скрива възхищението си от Ема Стоун. Тях двамата пък предстои да видим в друг нов филм на Йоргос Лантимос - Bugonia. Актьорът смята, че Ема Стоун е от актрисите, които имат истински актьорски умения и е впечатлен от това как тя не приема себе си твърде насериозно, но приема работата си напълно сериозно, на което признава, че се възхищава и уважава.