Йоана Николова е една от най-талантливите ни гимнастички, които неведнъж са ни давали поводи за гордост. Шампионка на България за 2015 и 2016 г. Има още безброй титли и медали. Отказа се от спорта след тежка травма и загуба на близък човек през 2020 г. В момента следва "Спортен мениджмънт" в НСА.

Йоана влиза в залата по художествена гимнастика във Варна, когато е само на четири години. Личен треньор на Йоана Николова е Филипа Филипова. Двете са изключително силен тандем, имат пълно доверие една на друга, а всеотдайната им работа доведе до много от успехите на Йоана. 

Йоана се отличаваше с изключителна работливост. Въпреки че голяма част от времето й преминава в залата, Йоана не забрави и ученето. Извън гимнастиката, тя е признавала в различни интервюта, че обожава да плува и рисува. Слуша поп музика. И много обича да чете книги.

А по всичко личи, че обича да краси кориците и на еротично списание като Playboy. През февруари Йоана се снима за германското издание на Playboy, а сега е едно от секси момичетата на френския Playboy за юни. Не може да се отрече, че знае какво прави и определено е много секси. Като оставим настрана Playboy, профилът на Йоана в Instagram всъщност изобилства от предизвикателни снимки, които със сигурност разпалват въображението на всеки.

"В този свят, пълен с филтри и преценки, обичам да изразявам себе си по честен и игрив начин. Затова избирах семейството на "зайчетата", категорична е Йоана.