През по-голямата част от живота си Чарлз Спенсър оставаше в сянката на известната си сестра принцеса Даяна. Трите му брака, както и скорошната му автобиографична книга обаче насочиха вниманието и към собствената му личност.

Принцеса Даяна като ученичка - новата снимка, която брат й Чарлз Спенсър сподели

Невижданата досега снимка на Даяна - каква е била като ученичка

И какво има да каже за нея брат й

59-годишният лорд Спенсър сам разкри тези дни, че е в процес на развод и с третата си съпруга Карън Гордън, за която се ожени през 2011 г. "Искам да се посветя на децата си и внуците си, желая на Карън цялото щастие за в бъдеще", казва той пред Mail On Sunday.

Според непотвърдена информация разривът в брака на Спенсър и 51-годишната Карън започва отпреди няколко години и се задълбочава с публикуването мемоарите му A Very Private School, в които той описва физическото и сексуално насилие, което е преживял в училище.

Чарлз Спенсър

Източник: GettyImages

Чарлз Спенсър

Самата Карън мина през труден период напоследък, след като загуби баща си след битката му с Алцхаймер. Тя е с канадка и се занимава с филантропска дейност. С лорд Спенсър се запознават чрез среща "на сляпо" в Лос Анджелис през 2010 г.

Двамата имат дъщеря - лейди Шарлот Даяна Спенсър, родена през 2012 г. Карън е майка на още две дъщери от предишния си брак с Марк Гордън, продължил от 1997 г. до 2003 г.

Чарлз Спенсър, братът на принцеса Даяна - жертва на сексуално насилие като дете

Братът на принцеса Даяна - жертва на сексуално насилие

Какво разказва Чарлз Спенсър в мемоарите си

Освен баща на лейди Шарлот, Чарлз Спенсър е баща на лейди Кити Спенсър, близначките Елиза и Амелия Спенсър и Луис Спенсър от първия си брак си с Виктория Ейткин. От втората си жена Керълайн Фройд той има още две деца - Едмънд и Лара, припомнят Hello.