Въпреки че в последните години са по-далечни от всякога, принц Уилям и принц Хари имат общо, което ще ги обединява винаги - трагичната смърт на тяхната майка Даяна, когато са малки деца. Именно на събитията в нейна чест двамата заставаха рамо до рамо, загърбвайки всякакви противоречия. Но и тази година, както миналата, това не се случи.

Принц Уилям - на погребението на Томас Кингстън, съпругът на лейди Габриела Уиндзор

Пореден труден момент за принц Уилям

Принцът трябва да се справя с много неща

Вчера, 14 март, се проведе възпоменателно събитие, на което се раздадоха специалните Diana Legacy Award. То се провежда през година от 2017 насам и отбелязва постиженията на млади лидери и визионери от целия свят. Главна движеща сила на благотворителната фондация са синовете на Даяна Уилям и Хари.

Но снощи те не просто не застанаха един до друг, но и за пореден път демонстрираха, че вече нямат особено допирни точки. Докато принцът не Уелс се появи на събитието в добро настроение, държа реч и раздаде наградите на отличените, неговият брат се включи с видеовръзка от дома си в Калифорния. Но нейното излъчване започна след като принц Уилям напусна сцената и залата. Така двамата дори не се поздравиха, макар и виртуално.

"Съжалявам, че не съм там. Искаше ми се да бъда при вас", каза принц Хари, но не на брат си, а на младите победители. Той започна да се шегува с тях и проведоха непринуден разговор. Благодари им и за това, че са толкова вдъхновяващи и пазят наследството на неговата майка.

И ако следваме максимата, че който се смее последен, се смее най-добре, то херцогът на Съсекс е големият победител на вечерта.

Той и съпругата му отново успяха да предизвикат смесени емоции, защото за пореден път се опитаха да си откраднат цялото внимание. Точно когато принц Уилям трябваше да се появи на награждаването, Меган Маркъл направи своето завръщане в социалните мрежи и обяви нов проект.

Съвсем малко след това пък беше обявен победителят от конкурса на Archewell Foundation за граждански права, който спечели 100 хиляди долара. И кралските коментатори отново заключиха, че при съпрузите няма нищо случайно и всичко е добре изчислено, пише Daily Mail.

Крал Чарлз и Камила срещу принц Уилям и Кейт Мидълтън - води ли се PR битка

Крал Чарлз и Камила срещу принц Уилям и Кейт

Два противоположни стила на общуване с обществеността

По време на речта си пък принц Уилям каза, че двамата със съпругата му Кейт Мидълтън са приели като своя мисията на покойната му майка, която винаги е твърдяла, че всеки заслужава подкрепа. Но със сигурност това, което Даяна би искала да види, е как двамата й синове помагат заедно на хората, а не разделени от хиляди километри и безкрайни противоречия.