Принц Едуард и съпругата му Софи в повечето случаи са малко встрани от вниманието, с което са обсипвани крал Чарлз и децата му. Въпреки това двойката е една от най-обичаните от феновете на кралското семейство.

Софи Есекс - жената, при която принц Уилям търси и намира подкрепа

Софи Есекс - жената, при която принц Уилям търси и намира подкрепа

Важни не само за него, но и за целия кралски двор

На 19 юни Едуард и Софи, които след възкачването на Чарлз на престола, са херцози на Единбург, отбелязаха своята сребърна сватба. По този повод те публикуваха два нови свои портрета в официалните профили на кралското семейство.

Виждаме двамата в двора на дома им в Съри, където двамата позират на идиличния фон на къщата си. Облечени са в допълващи се цветове, което само затвърждават това, в което вярват феновете им - че са здраво семейство.

"Благодарни сме за всички мили и прекрасни пожелания, които получихме за сребърния си юбилей. Пожелаваме на всички, които също празнуват годишнина, специален ден", се казва в текста.

60-годишният принц Едуард е най-малкото дете на Елизабет Втора и принц Филип. В началото на 90-те години той се запознава с пиар специалистката Софи Хелън Рис-Джоунс по време на тенис събитие.

Снимка 670360

Източник: GettyImages

Двамата се женят на 19 юни 1999 г. в параклиса на замъка Уиндзор. Двамата имат две деца - 20-годишната лейди Луиз и 16-годишният Джеймс, херцог на Уесекс. "Успяваме да приемаме всичко със смях през повечето време и се обичаме, което пък е най-важното от всичко", коментира брака си принц Едуард, припомнят Hello.