Не е тайна, че както принц Хари, така и брат му принц Уилям са били силно привързани към майка си - покойната принцеса Даяна. От OK сега разбираме, че преди години бъдещият престолонаследник на британския кралски двор дава силно обещание на Даяна малко преди тя да загине трагично.

Принц Уилям и критиките, които получи, покрай финала на Световното първенство по футбол за жени

Острите критики, които понесе принц Уилям

Когато трябва да съобразиш много неща

Принцът на Уелс, който тогава е само на 14 години, се заклева да върне титлата Нейно кралско височество на майка си, от която тя е лишена след развода с настоящия крал Чарлз.

Даяна се омъжва за Чарлз през 1981 г. по време на приказна кралска сватба в катедралата Сейнт Пол и тя официално става Нейно кралско височество принцесата на Уелс. Кралската двойка посреща двете си деца - принц Уилям, роден на 21 юни 1982 г., и принц Хари, който се появява на бял свят две години по-късно на 15 септември 1984 г.

Снимка 575739

Източник: GettyImages

През 1996 г. Даяна и Чарлз се развеждат, което се случва почти година след като тя заявява пред BBC Panorama, че в брака й има "трима от нас", визирайки извънбрачната връзка на Чарлз с Камила. Заради развода Даяна губи титлата си въпреки твърденията, че кралицата би се радвала принцесата да ги запази, тъй като е майка на бъдещ крал.

Според твърденията човекът, който настоява Даяна да бъде лишена от титлите си, е именно Чарлз. И оттогава тя е известна само като Даяна - принцесата на Уелс.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън на корицата на списание Mountain Rescue

Никой не очакваше това от Уилям и Кейт

Двойката се появи на необичайна корица

Загубата на титлата Нейно кралско височество означава, че приятелите и служителите вече няма да имат нужда да се кланят или правят реверанси пред Даяна, докато тя обаче все още ще трябва да прави реверанси пред бившия си съпруг и двамата си сина, заедно с други членове на кралското семейство.

Снимка 570500

Източник: GettyImages

Това е основата причина, която кара принц Уилям да даде обет на майка си, че ще възстанови титлата ѝ Нейно кралско височество, твърди икономът и приятел на Даяна Пол Бърел в книгата си A Royal Duty.

Според твърденията 14-годишният по онова време принц е казал на майка си: "Не се тревожи, мамо, един ден, когато стана крал, ще ти я върна", което според Пол накарало Даяна да се разплаче.

Снимка 525297

Източник: Twitter / eunoia.inspo

За съжаление, стоплящото сърцето обещание на Уилям няма как да бъде изпълнено, тъй като майка му почива в автомобилна катастрофа в Париж, почти една година след развода й с Чарлз на 31 август 1997 г.

Крал Чарлз и задълженията, с които натовари принц Уилям

Какво очаква Чарлз от Уилям

Тежко е да си престолонаследник

Спътникът на Даяна Доди Файед също умира при инцидента. Преди броени дни се навършиха 26 години от трагичната смърт на Даяна, която беше само на 36 години.