Кейт Уинслет пусна видео в YouTube със съвети за борба с вируси, които е научила от експерти, докато се е подготвяла за ролята си във филма "Заразяване" от 2011 г.

Тя обяснява, че за да се справи по-добре с ролята на епидемиолог, известно време е работила с някои от най-добрите специалисти по обществено здравеопазване в света. Именно от тях е научила колко е важна личната хигиена, особено когато сме в положение като настоящето.

"Мийте си ръцете, сякаш животът ви зависи от това", е съветът, който един от специалистите ѝ е дал и който според нея напълно съответства на сегашната ситуация.

Снимка 326454

Източник: GettyImages

Но добрите намерения на Кейт Уинслет обаче не бяха приети положително от повечето ѝ фенове. И те не пропуснаха да ѝ се подиграят в Twitter, пише NME.

Много хора изразиха мнението си, че актрисата не е квалифицирана да споделя подобни препоръки, защото не е лекар, няма медицински познания, а просто е участвала в един филм.

"И да не забравяме, че Кейт Уинслет умря в "Заразяване". Не мога да приема съвети от нея", гласи един от коментарите, докато друг казва, че няма как човек с нулева епидемиологична квалификация да ни съветва за нещо, от което не разбира абсолютно нищо.

"Кейт Уинслет участваше и в "Титаник", така че нищо чудно утре да започне да раздава съвети за оцеляване в морето", пише един от потребителите на Twitter.

Друг се съгласява и допълва, че не може да приеме препоръки от актриса, чиято героиня е оставила любимият ѝ да се удави (отново "Титаник").

Шакира, коронавирусът, оставането на децата вкъщи и как певицата ядоса феновете си

Шакира ядоса феновете си

Ето и как успя да го направи