Имали сме късмета да присъстваме на концерт на Елтън Джон и смеем да кажем, че е изключително удоволствие човек да го слуша на живо. 

По време на едно от последните му участия обаче се случи нещо, което до момента не бяхме виждали, въпреки многобройните му концерти през годините. Сър Елтън Джон изгуби гласа си на сцената в Оукланд, Нова Зеландия. Затова и се наложи да прекъсне изявата си, облян в сълзи.

Елтън Джон се извини на феновете, които го изпратиха с продължителни аплодисменти, докато той напуска сцената, придружен от свои асистенти. След концерта той използва профила си в Instagram, за да се извини отново и да обясни подробно какво е довело до това му състояние.

Изпълнителят разкрива, че му е била поставена диагноза ходеща пневмония (вид атипична пневмония), но въпреки това е бил решен да даде на публиката си най-доброто шоу, на което е способен - в това състояние. 

"Свирих и изливах сърцето си в песен, докато гласът ми не можеше повече. Разочарован съм, дълбоко съм разстроен и съжалявам. Дадох всичко, което можах. Благодаря ви много за вашата изключителна подкрепа и цялата любов, която ми показахте по време на тазвечершното изпълнение. Искрено съм благодарен. С любов, Елтън", продължи обяснението си Елтън Джон. 

Тъй като концертът му в Оукланд беше първият от няколко планирани, все още не е ясно дали изпълнителят ще е в състояние да пее по време на следващите участия, или ще се наложи да бъдат отменени, докато се възстанови напълно.