Джон Траволта беше гост на популярния музикален фестивал в Санремо преди броени дни, но появата му не предизвика похвали и аплодисменти, а дори напротив - бурен смях, критики и дори вулгарни обиди.

Джон Траволта и снимката с децата му, която сподели за Коледа

Специалната коледна снимка на Джон Траволта

Актьорът залага на традициите

Звездата от "Брилянтин" и "Криминале" си навлече гнева на италианците, заради "скования си танц" на песента на Ромина Пауър "Ballo del Qua Qua" - детска песничка, която наподобява мелодията на патешкия танц. А ето и как точно се стига дотам.

След като отговори на няколко въпроса от сцената на фестивала, актьорът беше помолен да пресъздаде някои от най-емблематичните си танцови движения, по-специално на песента "You Never Can Tell" от филма "Криминале" на Куентин Тарантино, преди да бъде поканен да се разходи сред публиката под звуците на Bee Gees от "Треска в събота вечер". 

Снимка 652846

Източник: GettyImages

Джон Траволта обаче не подозираше, че най-лошото тепърва предстои. Вместо да се върне на сцената, Траволта беше изведен от театъра в Санремо навън, където бързо трябваше да се научи да танцува "Il Ballo Del Qua Qua".

Лорън Санчес и принц Хари с обща снимка с Джеф Безос и Джон Траволта

Какво свързва Лорън Санчес с принц Хари

Двамата са в звездна компания

Траволта обаче никак не изглеждаше развеселен от развоя на събитията. Въпреки че усърдно се зае със задачата, научи движенията и затанцува под причудливата патешка мелодия, според италианците не е проявил нужния ентусиазъм. И изглежда, че няма следа от представянето му по нито един от телевизионните канали на RAI и социалните канали на медиите, защото се твърди, че Траволта не е дал разрешението си да бъде показан. 

Незаинтересоваността на Траволта от изпълнението ядоса много от италианците, които написаха доста негативни коментари в личния му акаунт в Instagram. Актьорът дори отказал да носи патешка шапка, с което провокирал допълнително гнева на италианските си фенове. Скандалът вече е известен в Италия като "Траволтагейт", пише Euronews.