Забележително е, че Елтън Джон, който е на 76 години, прекарва цели 52 от тях на сцената. И през цялото това време си спечелва милиони фенове по цял свят, които не спира да радва с нова музика и концерти на живо.

Елтън Джон на 76

Елтън Джон в 30 факта

Защото някой днес има рожден ден

На 8 юли в Tele2 Arena в Стокхолм обаче бе последният му концерт от последното турне в кариерата. Обиколката Farewell Yellow Brick Road започна през 2018 г. и първоначално се очакваше да приключи през 2021 г., но заради отлагания заради пандемията от COVID-19, тя продължи пет години.

"Когато тръгнахме на последното турне през 2018 г., и в най-смелите си мечти не бих могъл да предвидя пречките и обратите, върховете и спадовете, които това турне, а и целият свят, щяха да преживеят през следващите пет години", споделя Елтън Джон след края на концерта си. Изпълнителят не забравя да благодари на феновете си, които са го подкрепяли и са идвали на концертите му.

Пред Entertainment Weekly той казва още, че е прекарал вълшебна вечер в Tele2 Arena в Стокхолм и не крие колко много ще му липсва тази емоция, както и феновете. Елтън Джон се раздели с тях, като изпълни песните "Your Song" и "Goodbye Yellow Brick Road".

"Имах най-прекрасната кариера, невероятно е. Петдесет и две години истинска радост, създаване на музика. Какъв късметлия съм, че се занимавам с музика! Но нямаше да седя тук и да говоря с вас, ако не бяхте вие. Вие купувахте синглите, компактдисковете, албумите, касетите ми. Но по-важното е, че купувахте билетите за концертите ми. И знаете колко много обичам да свиря на живо. Моята сила беше да свиря за вас, хора. Бяхте абсолютно великолепни. Благодаря ви", бяха завършващите думи на Елтън Джон към публиката.

Плановете на Елтън Джон след края на прощалното му турне Farewell Yellow Brick Road

Плановете на Елтън Джон след края на прощалното му турне

Семейството преди всичко

Краят на последното му турне обаче не означава, че никога повече няма да се качи на сцена. Самият той издава, че няма да прави повече турнета, но би организирал еднократен концерт например. А свободното си време не крие, че ще използва, за да прекарва повече време със семейството си.