Брендън Фрейзър също като много други актьори в Холивуд е подлагал тялото си на какви ли не изпитания в името на ролята.

Брендън Фрейзър, The Whale и как се променя актьорът за новата си роля

300-килограмовата роля на Брендън Фрейзър

“Надявах се да стана неузнаваем”

Пред Адам Сандлър за ежегодното издание на Actors on Actors, в което актьори обсъждат не само ролите си, но и трудностите, през които са преминали, Фрейзър споделя, че има една роля, която доста го е измъчила.

Става дума за тази в "Човекът от джунглата", който е базиран на анимациите за Тарзан. За ролята си Брендън Фрейзър е прекарал доста време във фитнеса, за да влезе в перфектна форма, защото самият той се шегува, че не е носил много дрехи по време на снимките.

Тогава Сандлър се шегува, че е навредил на мъжете, създавайки този нереалистичен образ за мъжкото тяло. Но за да изглежда по този начин е направил някои доста сериозни саможертви и лишения. Актьорът казва, че не е ял много въглехидрати, което се е отразило негативно на паметта му.

Брендън Фрейзър допълва, че е имало момент, в който е пътувал към дома си, но са му трябвали пари в брой, затова е спрял да изтегли от банкомат. Е, това не се е случило, защото не е успял да си спомни паролата.