От известно време знаем, че Майкъл Ман подготвя филм, в който Адам Драйвър ще влезе в ролята на легендарния Енцо Ферари.

Адам Драйвър, Ferrari, Майкъл Ман и първи поглед към актьора като Енцо Ферари във филма

Адам Драйвър е преследваният от проблеми Енцо Ферари

Първи поглед към Ferrari на Майкъл Ман

След като бе пуснат първи поглед към филма, най-сетне видяхме и тийзър, който да ни потопи в атмосферата на филма.

Ferrari ще ни върне през 1957 г. малко преди злощастното състезание Миле Миля, в което ферарито, управлявано от Портаго, пука гума и в резултат на това той и още девет души губят живота си.

След злополуката самият Енцо Ферари, както и производителят на гуми са с повдигнати обвинения. Нещо, което застрашава бъдещето на цялата компания и самият Ферари. 

От Variety научаваме, че по-голямата част от филма е заснета в Бреша, Италия, където се е провеждало и самото състезание. Сюжетът е вдъхновен от книгата Enzo Ferrari — The Man, The Cars, The Races, The Machine.

Освен Драйвър, в другите главни роли ще видим Пенелопе Круз като съпругата на Енцо - Лаура Ферари, докато Шайлин Удли ще бъде Лина Ларди - неговата любовница. 

„Пълно ускорение“, Мат Деймън, Крисчън Бейл и какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от „Пълно ускорение“ с Мат Деймън и Крисчън Бейл

7000 оборота в минута и двама души, готови да пишат история

Пред Variety Майкъл Ман казва, че се гордее с Ferrari, защото е направен извън порядките и нормите на големите студиа. Филмът трябва да е по кината около Коледа.