Спокойно може да кажем, че Брендън Фрейзър се завръща доста бурно в киното.

Брендън Фрейзър също бил тормозен сексуално

Брендън Фрейзър също бил тормозен сексуално

Актьорът търси справедливост

Той не беше влизал в главната роля във филм от почти цели 10 години, но ето, че сега това вече се е променило. В предстоящия The Whale именно Брендън Фрейзър изиграва основния персонаж. И не се и съмняваме, че това превъплъщение ще остане незабравимо за него, тъй като както самият той разказва, е преминал през много разтърсващи емоционални и трансформиращи го преживявания.

Но първо нека да дадем малко повече детайли за главния герой. Той се казва Чарли - мъж, който страда от тежко затлъстяване, загубил е любовта на живота си и в същото време се опитва отново да се свърже с дъщеря си - тийнейджърка, с която не са се виждали от години. В ролята на момичето е Сейди Синк, която изгря като обещаваща млада актриса покрай участието си в хитовия сериал Stranger Things.

Снимка 587129

Източник: GettyImages

Както и се подразбира от казаното дотук, филмът е драматичен, затова и за ролята си Брендън Фрейзър се подготвя изключително сериозно. За да разбере психиката и емоциите на героя си Чарли, актьорът разкрива, че се е свързал с организация, чиито действия са насочени към хора, борещи се с наднормено тегло. Целта му е била цялостно и в дълбочина да разбере мислите и действията на хората със затлъстяване. Очевидно Брендън доста се е отдал на тази си мисия, тъй като както признава, дори е съпреживял тежкото психическо състояние на Чарли, което го е довело до примирието с огромната загуба, за което се разказва във филма.

"Исках да изчезна в него. Надявах се, че ще стана неузнаваем", казва Брендън Фрейзър в интервюто си за Vanity Fair. За физическото си преобразяване за The Whale пък той трябва да носи специално изработен костюм, така че да изглежда убедително в ролята си на 300-килограмовия Чарли. Сигурни сме, че усилията както на актьора, така и на останалите от екипа на филма, изобщо не са били малко. И го казваме толкова уверено, защото самият Брендън споделя, че проектът е нещо, което не сме виждали досега.

Снимка 587128

Източник: GettyImages

"Това със сигурност е далеч от всичко, което някога съм правил. Знам, че ще остави трайно впечатление."

A Different Man, Себастиян Стан и невероятната промяна на актьора

Когато Себастиян Стан е неузнаваем

Магията на киното

И колкото и обещаващо да звучат тези думи, още по-хубавото е, че истинността им вече е проверена. Първите късметлии да гледат The Whale са били зрителите на Международния филмов фестивал във Венеция. Именно там на 4 септември се е провела специалната премиера, пише Entertainment Weekly.