Когато кажем Индиана Джоунс в главите ни веднага изплува образа на Харисън Форд. Просто защото за всички тези години именно това е една от най-емблематичните роли за актьора.

Том Селек, “Приятели” и защо се е плашел от ролята си в сериала актьорът

От какво е бил уплашен един от актьорите в “Приятели”

И на най-опитните им е трудно...

Но е можело да бъде по съвсем различен начин. В мемоарите си You Never Know, които трябва да излязат на пазара в началото на месец май, Том Селек разказва защо той не е бил иконичния приключенец.

Оказва се, че през далечната 1980 г. Джордж Лукас и Стивън Спилбърг са правили кастинг за ролята на Индиана Джоунс. Кастинг, в който Том Селек е изпъкнал най-много и именно той е получил ролята на приключенеца в "Похитителите на изчезналия кивот".

Снимка 661837

Източник: GettyImages

Селек е бил голям фен на "Междузвездни войни" и е очаквал с нетърпение да започне снимките, но една друга роля го спира. Точно по това време CBS купуват правата върху сериала "Магнум" (Magnum, P.I.) и искат да започнат снимки възможно най-скоро.

Оказва се, че Селек просто няма как да се измъкне от този ангажимент и му се налага да отхвърли ролята на Индиана Джоунс. Тогава Лукас и Спилбърг се насочват към своя втори избор за ролята - Харисън Форд.

"Индиана Джоунс и реликвата на съдбата" с Харисън Форд и Фийби Уолър-Бридж – какво да очакваме от филма

Какво да очакваме от "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата"

Петият и последен път, в който ще видим Харисън Форд в ролята на приключенеца

През миналата година Харисън Форд каза пред Deadline, че е изключително благодарен на Том Селек за това, че се е отказал от ролята на Индиана Джоунс, пише People.