Марго Роби и Килиън Мърфи - тя звездата от "Барби", той от "Опенхаймер", споделиха преживяване, което е уникално за историята на киното. На 21 юли 2023 г. двата им филма излязоха и вместо да се канибализират един друг във време, когато приходите в боксофиса бяха толкова малки, те всъщност се стимулираха взаимно, създавайки глобалния феномен, известен като "Барбенхаймер".

“Барби” на Грета Гъруиг с Марго Роби и Райън Гослинг продължава да чупи световни рекорди

Кой е най-гледаният филм за 2023 г. до момента

Продължава да чупи световни рекорди

На хартия двата филма не могат да бъдат по-различни. "Барби" на Грета Гъруиг, продуцирана от компанията на Роби LuckyChap Entertainment, е историята на най-популярната кукла в света, която, след като тръгва на пътешествие, за да се възстанови от екзистенциална криза, се превръща в жена.

Опенхаймер" на Кристофър Нолан пък е биографичен филм за Дж. Робърт Опенхаймер, физикът, ръководил изобретяването на атомната бомба. Общото между тях обаче е, че режисьорите им направиха изцяло оригинални филми, водени от тяхната изобретателност, и новаторският дух на "Опенхаймер" и "Барби" беше този, който на свой ред вдъхнови публиката да бъде креативна и да създава толкова много творчество и за двата филма.

От мемета и постове в  TikTok и Instagram, до костюмите, които хората носеха, за да отидат в кината отново и отново, за да преживеят Барбенхаймер - след като COVID почти унищожи гледането на филми - "Барби" и "Опенхаймер" доказаха, че все още има надежда за киното. Както и че все още могат да се постигат колосални печалби, след като в боксофиса в световен мащаб "Барби" събра над 1.4 милиарда долара, а "Опенхаймер" наскоро надхвърли 950 милиона долара.

С други думи, Марго Роби и Килиън Мърфи имат много за обсъждане, когато се срещат в новия епизод на Actors on Actors на Variaty, за да си говорят най-накрая очи в очи за двата филма, които се превърнаха в абсолютен хит. 

По време на разговора Марго Роби, твърди, че продуцент от "Опенхаймер" първоначално я е помолил да премести премиерната дата на "Барби", така че двата филма да не се конкурират.

"Казах му: "Ние няма да местим нищо, но ако ти се страхуваш, премести своята премиера. Реших, че това всъщност е страхотна двойна за среща - "Опенхаймер" срещу "Барби"",  казва актрисата от "Вавилон" на Килиан Мърфи.

Барби Опенхаймер наистина съществува - коя е и как иглежда

Коя е истинската Барби Опенхаймер (да, тя съществува)

И какво общо има с "бащата на атомната бомба"

Звездата от "Остри козирки" не можеше да не се съгласи, като смеейки се, добавя: "Беше добър инстинкт от твоя страна."

Освен това двамата актьори откровено си говорят за симпатиите, които изпитват към режисьорите Грета Гъруиг и Кристофър Нолан, защо обичат да работят с тях, като разкриват и някои от най-любимите им моменти, докато снимат филмите. А като към това добавим и невероятните снимки на Алекси Любомирски, се получава истинска магия.