Когато през декември 2017 г. "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" тръгна по кината, никой не очакваше, че Дуейн Джонсън, Кевин Харт, Карън Гилън и Джак Блек ще успеят да ни забавляват така, както първото "Джуманджи" с Робин Уилямс от 1995 г.

Но, факт: четиримата опровергаха всички и "Добре дошли в джунглата" спечели близо 1 милиард долара от бокс офиса. По пътя на логиката Sony Pictures направиха продължение - "Джуманджи: Следващо ниво".

А заглавието не е нито случайно, нито подвеждащо, защото всичко във филма е на друго ниво. Спенсър (Алекс Улф), Фридж (Сердариус Блейн), Бетани (Мадисън Айсман) и Марта (Морган Търнър) все още са тийнейджъри, но животът им е поел по нов път.

Снимка 457223

Източник: Alexandra Films

Всеки в различен колеж, четиримата са се отдалечили един от друг. Шансът им да разтопят ледовете и отново да се сближат са празниците, защото тогава и четиримата ще се върнат в родния им град. Отново у дома, те разбират, че Спенсър е прибрал и поправил видеоиграта (Джуманджи), която дружно счупиха и захвърлиха в края на предния филм.

Не само това, но Спенсър е отново в играта.

Снимка 457221

Източник: Alexandra Films

Като едни истински приятели, на Фридж, Бетани и Марта не им остава друго, освен да му помогнат. Този път нещата се объркват сериозно, защото в играта са засмукани Еди (Дани ДеВито) - дядото на Спенсър, и неговият стар приятел Майло (Дани Глоувър).

И така, в тялото на доктор Смолдър Брейвстоун (Дуейн Джонсън) се е озовал Еди, в това на Франклин Финбар (Кевин Харт) - Майло, Руби Раундхаус (Карън Гилън) отново е Марта, професор Шели Оберон (Джак Блек) е Фридж.

Снимка 457219

Източник: Alexandra Films

В тази объркана ситуация четиримата трябва да намерят Спенсър и да изпълнят мисията, за да излязат от играта - нещо, което изобщо няма да е лесно, защото нямат никаква представа с какъв герой е влязъл в играта.

Да не говорим, че Бетани е извън нея. Тя обаче намира начин да се включи, макар и като черен кон на име Циклон.

Няма да разкриваме каква е ролята на Нора Лум, позната като Awkwafina, за да запазим известна доза изненада. Ще загатнем само, че аватарът ѝ в играта се казва Минг и е усъвършенстван крадец.

Снимка 457222

Източник: Alexandra Films

Трябва да признаем, че бяхме изненадани от писанията в интернет, че "Джуманджи: Следващо ниво" се е провалил и не е надградил предния филм. Според нас, това не е така, защото в новия филм излизаме от джунглата, за да видим героите изправени пред няколко различни препятствия при различни условия, което много ни хареса. Има пустиня с подивели щрауси, има въжени мостове, охранявани от озверели павиани, както и трудно достъпна крепост в планината. Абе, от всичко по малко.

Хареса ни и начинът, по който Дуейн Джонсън и Кевин Харт играят Дани ДеВито и Дани Глоувър - смятаме, че им се получило много добре и постигнаха целта си - да ни забавляват. Скалата умело прави физиономии и говори като 75-годишен мъж. Същото важи и за Харт, който през по-голямата част от филма загърбва типичното си бързо и леко пискливо говорене.

Премиерата на "Джуманджи: Следващо ниво" е на 13 декември