Със зъби и нокти сме се впили в лятото и отказваме да го пуснем. За съжаление каквото и да правим, то няма да ни послуша, но пък все още можем да се възползваме максимално от него.

Уикенд на екопътека "Невястата"

Уикенд на екопътека "Невястата"

В прегръдката на Родопите

Този уикенд е перфектната възможност да сложим няколко тениски в раницата и да отпрашим към... морето. Спирката ни този път ще бъде Созопол, но не само защото харесваме града (старата му част).

От днес, 29 август, започва фестивалът Празници на изкуствата Аполония и ще продължи до другата неделя, 7 септември. Както винаги, програмата на фестивала няма да ни остави да скучаем. Може би едно от събитията, които не са за пропускане, е концертът на група "Фондацията", с който Кирил Маричков ще отбележи своя 75-и рожден ден.

Той обаче е чаак на 6 септември и не ни върши работа. Но ако сме решили да отскочим до Созопол този уикенд, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" ще са там още утре, 30 август, за да ни убедят, че трябва да го караме "По-полека".

Аполония 2019 г. и какви ще се основните акценти на фестивала тази година

Задава се Аполония 2019 г.

Основни акценти от 35-ото издание на фестивала

Освен изобилие от музика, организаторите на Аполония са се погрижили да има и разнообразие от литературни събития. Като част от програмата на фестивала ще можем да присъстваме на представянето на последната книга на Захари Карабашлиев - "Жажда".

Но също като в морето, разнообразието на Празници на изкуствата Аполония е голямо, а тук е цялата програма, където има за всекиго по нещо. 

Но няма да направим грешката да си тръгнем от Созопол, преди да сме утолили вълчия си глад в "Работилница на веселите палачинки". Там палачинките не са като останалите, защото са с домашно приготвени сладка. При последното си посещение при тях сгънахме две с домашно сладко от зелени смокини и мента и в момента убиваме за една точно такава.  

Ако обаче искаме да съчетаем палачинката с плажа, отново има вариант, защото Веселите палачинки са и на Къмпинг Смокиня. Плажът, морето и спокойствието там са способни да ни накарат да забравим за времето, нещо което е крайно препоръчително в днешното забързано ежедневие.

Ето защо можем да се отдадем на плаж, ако не ни се ходи на Аполония. А и на Смокиня барът е до морето и морето е до бара - просто страхотно.

Уикенд в къмпинг Градина

Един наложителен уикенд на къмпинг Градина

Когато офисът дотегне, а нуждата да усетим солта във въздуха не търпи отлагане

Хубавото на Созопол е, че оттам можем да отскочим и до Къмпинг Градина, където последния път си изкарахме повече от супер.