Когато става дума за малката нужда в тоалетната, от малки си знаем правилото - мъжете пишкат прави, а жените - седнали. И за по-голямата част от представителите на силния пол е неестествено да си помислят да го правят по други начин. Това, оказва се, е грешка.

Клавиатура, телефон, тоалетна чиния и къде има повече бактерии

Кое е по-мръсно - клавиатурата или тоалетната чиния

Шокиращи количества бактерии

Преди дни бяха публикувани резултатите от изследване, проведено от платформата YouGov, в което взимат участие малко над 7000 мъже и 13 страни по света. От него става ясно, че 25% от австралийците ходят по малка нужда седнали всеки път, докато сред германците този процент е цели 40. Този навик е най-малко разпространен сред сингапурците.

А пред Telegraph д-р Джералд Колинс от Alexandra Hospital в Чешир заявява категоричната си позиция, че за мъжете е много по-добре да уринират седнали. Освен че е по-хигиенично, е по-добре за пикочния им мехур.

Снимка 620530

Източник: iStock

Чрез този "по-ефективен" начин на уриниране мехурът се изпразва по-добре, защото тазовите мускули и гръбначният стълб с отпуснати, а не под напрежение. Така се намалява рискът от развитие на уринарни инфекции, които могат да бъдат доста неприятни.

Няма как да не споменем и по-малкото пръски из цялата тоалетна, когато малката нужда се върши в седнало положение. Разбира се, когато говорим за използване на обществени тоалетни, по-хигиенична опция са писоарите.

Снимка 620529

Източник: iStock

Проведеното изследване показва още, че по-възрастните мъже са по-склонни да уринират седнали от по-младите, на които явно това не им изглежда никак мъжкарско. И ето го поредното доказателство, че не всичко, което е общоприето, е логично и по-добро за нас.