Покрай безкрайното стоене вкъщи в последните месеци физическата ни активност вероятно доста е намаляла. Но има и друга вероятност - да сме преоткрили не само удоволствието от тренировките у дома, но и всички техни ползи за здравето и доброто ни настроение.

Тренировките, калориите, отслабването и колко често да тренираме, за да свалим килограми

Колко често да тренираме, за да свалим килограми

Само за амбициозни

За да ни помогнат в мотивацията, ако тя все още ни куца, екип от учени от Норвежката школа по спортна медицина ни дават още една основателна причина да се движим всеки ден, дори по малко.

Ново проучване доказва, че само 11 минути физическа активност на ден ни помагат да живеем по-дълго.

Снимка 512725

Източник: iStock

Чрез мониторинг на активността спрямо времето, което прекарваме в легнала или седнала позиция, се установява, че 35 минути дневно оказват сравнително голям ефект върху продължителността на живота.

Но той е на лице и при 11 минути ежедневно движение, което може да бъде и просто разходка с по-бързо темпо, а ползата не зависи от времето, в което се излежаваме на дивана.

Снимка 512726

Източник: iStock

Това ни звучи като наистина страхотна новина, защото можем да оправдаем часовете гледане на Netflix с едно кръгче на близкия парк или пък с кратка тренировка в домашни условия.

Четири рунда от по три минути упражнения за цялото тяло с умерена интензивност са повече от добра идея - дори надвишаваме с минута желания минимум. Това може да включва коремни преси, лицеви опори, клякания и скачане на въже или на място например, предлагат от CNN.

Тренировките на открито, студът и влияят ли зимните температури на изгарянето на калории

Защо да спортуваме на студено

Канадски учени ни дават примамлива причина

Можем успешно да запълним 11-те минути и с йога. С нея също ще раздвижим цялото тяло, а и ще намалим успешно натрупания стрес.