Едно от предпочитаните на готвачите меса е пилешкото. И това е така заради факта, че то може да се комбинира с доста разнообразни съставки. Това обаче далеч не означава, че всяко ястие с пиле може да се получи вкусно. За да сме сигурни, че всяка хапка от него в крайна сметка ще бъде сочна, крехка и ароматна, е важно преди да го сготвим да си приготвим една хубава марината.
Според Патрик Лебо, главен готвач в американския ресторант Bambara, има конкретен метод за мариноване на пиле, който стои много над останалите. Ето и каква е неговата тайна.
За да приготвим най-добрата марината за пилешко месо е необходимо да имаме масло от гроздови семки, сол и лимонов сок, както и подправки като магданоз, копър и див лук. Всички тези съставки смесваме в купа и воала - готови сме.
Специалното точно на тази марината е, че ароматът на билките се откроява благодарение на неутралния аромат на маслото, докато лимонът пък омекотява вкуса на пилето.

Източник: iStock
И за да получим най-добър резултат, препоръчително е първо да смесим маслото, солта и лимоновия сок в купа, преди да нарежем подправките и да ги добавим към останалите съставки.
След това вече може да преминем към същинската част, а именно комбинирането на пилето с маринатата. За целта поставяме месото в плик и след това сипваме маринатата. И за да се уверим, че всички съставки са се смесили добре, можем спокойно да направим един лек масаж на пилето, както е в плика, и него да разтрием с ръка така, че подправките да се разпределят равномерно.

Източник: iStock
И още една тайна за накрая. Преди да сложим маринатата в плика, добре е пилето да е на стайна температура, съветват от Eat This, Not That.