Майонезата е от онези неща, които предизвикват крайни реакции - или много я мразим, или много я обичаме. Сред положение няма. Тук ще споделим няколко трика да ползваме този калоричен сос за хората, които спадат към втората група.

Източник: iStock
За приготвяне на сос към салата
Това, особено за лятото, е любимият ни начин за хапване на майонеза. Разбъркваме я с кисело мляко, малко горчица и лимонов сок и е готова да мине през всякакви трансформации - от сос за свежа салата с малко сол и черен пипер през дип за пържено или печено месо с малко нарязани кисели краставички/свежи билки вътре.

Източник: iStock
За намазване на месо за грил
Яйца, олио, лимонов сок - основните съставки на майонезата я правят подходяща марината за меса, които ще сложим във фурната или печем на грил. Представяме си да намажем пилето с нея преди да го печем, като капнем и няколко капки сос Уорчестър в нея.

Източник: iStock
За картофено пюре
Не ни беше хрумвало, но благодарение на Lifehacker вече знаем, че малко майонеза в картофеното пюре (за сметка на маслото) ще го направи по-пухкаво, ароматно и гладко.

Източник: iStock
За паниране
Когато не ни се разбиват яйца, за да панираме пилешки филенца например, може да ползваме малко майонеза. Намазваме тънко месото с нея, овалваме в галета или корнфлейкс и пържим. Воала!