След като първото тримесечие на годината се оказа наистина слабо за Netflix, това стресна ръководителите на компанията и бяха взети мерки.

Netflix и загубата на абонати на стрийминг платформата за първи път от 10 години

За първи път от 10 години Netflix губи абонати

Прогнозите не са никак добри

Редица нови продукции бяха отказани, като сега разбираме, че свиването на разходите е засегнало пряко и работещите в стрийминг платформата. Според Variety, Netflix са освободили 300 свои служители от различни подразделения на компанията.

Съкращенията са били предимно в офисите в САЩ, като в световен мащаб компанията има общо над 11 000 служители. Но борбата с отлива на абонати не спира дотук. Изпълнителният директор на Netflix - Тед Сарандос, обяви, че скоро ще бъде пуснат и нов абонаментен план.

Тед Сарандос

Източник: GettyImages

Тед Сарандос

Не е ясно каква ще бъде цената му, но ще включва в себе си реклами. Което пък ни води на мисълта, че със сигурност трябва да бъде по-евтин от настоящите. Според Сарандос, този план е за хората, които смятат, че Netflix е прекалено скъп за тях и нямат нищо против да гледат реклами.

Stranger Things, Netflix, трейлър на втората част от четвърти сезон на сериала и какво да очакваме от финала

Stranger Things отново завихря епична финална битка

Какво да очакваме от втората част на четвърти сезон

Сарандос твърди, че Netflix се бори за разнообразното си съдържание. Защото има страни, които искат цялото LGBTQ+ съдържание да бъде премахнато. Причината е, че смятат, че то съсипва общността. Но те не са го направили, пише The Hollywood Reporter.