Възходът на Килиън Мърфи в Холивуд се оказа толкова бомбастичен, колкото и сюжета на филма, който го изстреля там. Вече носител на Оскар за главна роля за "Опенхаймер", той тепърва ще получава предложения за апетитни роли.

Кристофър Нолан, Робърт Дауни Джуниър, Килиън Мърфи и други знаменитости, които спечелиха първия си Оскар тази година

Знаменитостите, които спечелиха първия си Оскар тази година

Дълго чакани и напълно заслужени отличия

47-годишният ирландец обаче показва, че за момента предпочита по-необичайни проекти. Съвсем наскоро излезе екранизацията на "Малки неща като тези" по новелата на сънародничката му Клер Кийгън, където той играе главната роля.

А сега Килиън Мърфи ще се включи като продуцент и актьор в Steve - филм на Netflix, базиран на романа Shy на Макс Портър. Новината беше съобщена на събитието Next On Netflix UK от вицепрезидента по съдържанието на платформата Ан Менса.

Снимка 655056

Източник: GettyImages

Сюжетът се развива в рамките на 24 часа и проследява учител в училище за деца се проблеми, както и съдбите на някои от учениците му. "Макс ми даде копие от книгата преди да я завършил напълно и ми разби сърцето. Това са нещата, които харесвам като читател и актьор, и наистина исках да работя с него", коментира Килиън Мърфи пред Hello.

Наскоро се заговори, че ирландският актьор може да е новия Джеймс Бонд. Но това за момента са единствено предположения и желания на феновете му.