През ноември 2019 г. принц Андрю - средният син на Елизабет Втора и принц Филип, се съгласява да даде интервю на Емили Мейтлис от ВВС по повод отношенията си с осъдения за сексуални престъпления Джефри Епстейн и твърденията, че е правил секс с непълнолетно момиче.

Принц Андрю и Джефри Епстейн - призивите полицията да започне разследване срещу брата на крал Чарлз

Ще има ли разследване срещу принц Андрю

Какво смята да прави полицията на Великобритания

Вероятно намеренията му са били да опровергае всичко това, но принцът не е подготвен за това колко подготвена по темата е самата Мейтлис. Скоро след излъчването на интервюто в предаването Newsnight на ВВС той обявява решението си да се оттегли от публичните си задължения.

Точно за това интервю разказва Scoop - новият филма на Netflix, в който Джилиан Андерсън е в ролята на Емили Мейтлис, а Руфъс Сюъл - в тази на принц Андрю. "За да направите такова важно интервю, трябва да сте дръзки", се казва в публикацията на стрийминг платформата по повод първия трейлър на филма.

В него виждаме Андресън, готова да зададе въпросите си, както и Били Пайпър като Сам Макалистър - продуцентката, успяла да уговори Андрю за интервюто. Самият разговор се провежда в една от залите на Бъкингамския дворец.

Базиран на мемоарите на Макалистър Scoops: Behind the Scenes of the BBC's Most Shocking Interviews, филмът говори за "властта, привилегиите и различните перспективи", коментира режисьорът Филип Мартин за Netflix.

Мартин е работил по епизоди от сериала за кралското семейство The Crown. Джилиан Андерсън също вече е имала досег с фамилия Уиндзор - тя играеше Маргарет Тачър отново в The Crown.

Премиерата на Scoop се очаква на 5 април.