Последната продукция на Netflix, в която гледахме Бенедикт Къмбърбач, бе The Wonderful Story of Henry Sugar. След като тя остави ярък отпечатък в съзнанието ни с майсторската режисура на Уес Андерсън и очарователната игра на британския актьор, нямаше как да подминем новините около следващия му проект със стрийминг платформата.

Уес Андерсън и екранизацията му на The Wonderful Story of Henry Sugar с Бенедикт Къмбърбач

Ново потапяне в света на Уес Андерсън

Режисьорът екранизира Роалд Дал

Вече знаем, че това е шестсерийният драматичен трилър Eric. Главната роля е поверена на Бенедикт Къмбърбач, който изиграва кукловода и създател на съдържание за детска телевизия Винсънт. Той е баща в отчаяно търсене на деветгодишния си син Едгар (Айвън Хау), който изчезва една сутрин на път за училище.

Изпълнен със самоомраза и вина след случката, бащата решава, че ще намери изход в рисунките му на куклата-чудовище Ерик. Винсънт е убеден, че ако накара героя да оживее по телевизията, синът му ще се върне у дома.

Докато прогресивно разрушителното поведение на бащата отчуждава семейството му, колегите му от работа и дори детективите, които се опитват да му помогнат, въображаемият Ерик се превръща в единствения му съюзник в стремежа да върне момчето си у дома.

Действието в сериала се развива през 80-те години в Ню Йорк, където и протичат снимките основно, пише Deadline. Продукцията обаче е на Обединеното кралство, като част от екипа е и Бенедикт Къмбърбач, заедно с Аби Морган, която е и сценарист, Джейн Федърстоун, Луси Дайк и Луси Форбс, която пък е и режисьор.

В Eric ще видим също и актьорите Габи Хофман, Маккинли Белчър III, Дан Фоглър, Фийби Никълс, Кларк Питърс, Дейвид Денман и други.

The Roses с Бенедикт Къмбърбач и Оливия Колман - новият филм по “Войната на семейство Роуз”

И Бенедикт Къмбърбач влиза във “Войната на семейство Роуз”

В нова версия на черната комедия

Eric e от 30 май в Netflix