Всяка година с наближаването на лятото у нас се заражда желанието да влезем бързо във форма, за да се хвалим после по бански на плажа. Но когато си помислим за изтощителни тренировки и строги диети, бързо ни минава ентусиазмът.

Джада Де Лаурентис, зеленчуците, мазнините и още детайли от тридневната й диета за отслабване

Тридневната диета на Джада Де Лаурентис

Ето как прочутата готвачка поддържа в топ форма

Е, няма нужда да изпадаме в крайности, за да постигнем желания резултат. Без движение със сигурност няма да се получи номерът, но по отношение на яденето може да бъдем по-либерални, защото забраненият плод винаги е най-сладък.

Ето пет основни правила, които трябва да спазваме, ако искаме да свалим няколко килограма ей така, неусетно, но и без да вредим на тялото си. Можем да ги спазваме по всяко врем на годината, не само преди лятото.

Снимка 531442

Източник: iStock

Калории

Звучи повече от логично (и наистина е) - за да отслабнем, трябва да изразходваме повече калории, отколкото консумираме. Това значи, че дневните ни хранения трябва да са съобразени с физическата ни активност.

Разбира се, тези сметки не са никак лесни, но не е трудно да преценим, че ако цял ден лежим на дивана, пицата не е най-добрият избор за вечеря.

Плодове и зеленчуци

Те са нашето спасение, когато искаме да слабеем, но не и да умрем от глад. С ниско съдържание на калории, но с високо на различни полезни вещества, можем да прекаляваме с тях по всяко време.

Вегетарианските ястия също са страхотен избор. А с плодовете и зеленчуците лесно и вкусно си набавяме и част от необходимото дневно количество вода.

Снимка 531440

Източник: iStock

Закуска

Тя наистина е най-важното хранене за деня, затова трябва да й обърнем специално внимание. Добре е да е засищаща, да съдържа около 400-500 калории, както и да е богата на протеин и фибри. Така ще стабилизираме нивата на кръвна захар през целия ден, което пък помага на отслабването.

Скрити врагове

На пръв поглед може да си мислим, че се храним здравословно, но ако се загледаме по-добре в етикета на изотоничната напитка или йогурта с плодове, ще разберем колко скрита захар сме поели.

Най-лесният начин да избегнем този капан е да си приготвяме колкото се може повече от нещата, които консумираме, за да сме сигурни какво се съдържа в тях.

Снимка 531439

Източник: iStock

Движение и сън

Достатъчният и пълноценен сън е от съществено значение за всички процеси в организма, включително и за обмяната на веществата. Ако сме недоспали, сме по-стресирани, което увеличава и възможността да прегрешим с него вредно.

Отслабване, танцуване и още полезни навици срещу трупането на излишни калории

3 хитри навика за отслабване

Как да не губим форма с минимални усилия

Движението по всяко време пък ни помага в борбата с килограмите. Половин час разходка преди вечеря например кара метаболизма да работи по-бързо в следващите два-три часа. Малко раздвижване след похапване също ще помогне храната да се обработи по-бързо и ефективно.