Джада Де Лаурентис е сред най-прочутите готвачи в телевизионния ефир и е царица на вкусните италиански ястия. Пред камерите не пести калории в рецептите си, но когато става въпрос за собствения й хранителен режим, става доста взискателна.

Джеймс Кордън, Опра Уинфи и как актьорът свали 8 килограма за 5 седмици

Как отслабна Джеймс Кордън

Всичко е въпрос на желание

Наскоро 50-годишната американка с италиански произход споделя в Dr. Oz Show тридневния си план за отслабване.

Самата Джада описва ефекта от него по следния начин: "Почувствах се по-лека, по-висока, по-ясна в съзнанието си и изпълнена с енергия. И тогава осъзнах, че дори три дни наистина помагат".

Ето и в какво точно се състои нейният хранителен режим за отслабване:

Зеленчуци

Те са приоритет във всяко едно от храненията на звездата. За закуска предлага да си направим смути плюс бъркани яйца, аспержи, боб или броколи.

Здравословни мазнини

В допълнение към задължителните зеленчуци и към някое от основните хранения, Джада включва по един продукт, богат на въглехидрати, животински протеин или здравословни мазнини. Правилото е да не ги смесва.

Тя дава пример с любимия си протеин - запечена сьомга със зехтин. Освен че е полезна и засища, можем да си приготвим няколко филета и да ги оставим в хладилника, за да не готвим отново.

Минимум въглехидрати

Независимо дали е на диета, или не, Джада хапва киноа, кафяв ориз и сладки картофи. Но по време на тридневния режим си ги позволява в много малки количества. Вместо една чаена чаша ориз, да речем, приготвя само половината количество. "Чувствате се сити и лягате щастливи", казва тя.

Един тон вода и здравословен сок

За да се поддържа хидратирана, пие по 12 чаши вода на ден плюс сок от целина, който пък помага при редица възпаления. Слага зеленчука в блендера, добавя малко лимон, сол и вода и е готова.

Без преработените храни

Джада по принцип избягва преработени храни, защото според нея "са заредени с мазнини и захари, които са скрити."

Самоизолацията, алкохолът, коронавирусът и защо ограниченията влияят негативно на пиещите

Пием ли повече по време на самоизолация

Жажда мори жадните за живот

Никакви млечни продукти, червено месо, захар и алкохол

Докато здравословният план на Джада е всичко друго, но не и спартански, има няколко храни и напитки, които са абсолютно забранени. В продължение на три дни тя не докосва млечни продукти, червено месо, захар и алкохол, споделя пред Eat This, Not That!.