Ето че голямото чакане приключва днес, защото тази вечер от 22 ч. българско време ще бъде дадено началото на Европейското първенство по футбол 2024.

Хърватският национал Матео Ковачич започва Евро 2024 с голяма новина

Хърватският национал Матео Ковачич започва Евро 2024 с голяма новина

Той и съпругата му Изабел в радостно очакване

Не очакваме кой знае какви изненади точно в мача на откриването между домакините от Германия и отборът на Шотландия, но пък футболът е велика игра, защото е непредвидима.

Вече обърнахме внимание на някои от големите имена, които ще пропуснат Евро 2024, както и на треньорите и голмайсторите, записали имената си в историята на турнира. Сега е ред на топката, с която ще се играят мачовете.

Снимка 669397

Източник: adidas

Нейното име е Fussballliebe, което олицетворява любовта към футбола, която немците изпитват. По традиция топката е дело на adidas, които са вплели в дизайна ѝ ярки цветове, съчетани с черно и бяло, за да отразят енергията, която футболът излъчва.

анкета

Преди Евро 2024 - кой според вас ще спечели турнира?

Виж резултати

Германия 30.6%

Франция 18.2%

Италия 9.9%

Испания 17.3%

Белгия 1.8%

Хърватия 8.1%

Не знам, но ще има голяма изненада 14.0%

Снимка 669393

Източник: adidas

Освен това, в дизайна на топката присъстват всички 10 стадиона и града, в които ще се играят мачовете от Евро 2024. Fussballliebe е изработена от рециклиран полиестер и са използвани мастила на водна основа. Така тя е направена от по-устойчиви материали, а във всеки слой на топката са включени материали като царевични влакна, захарна тръстика, дървесна маса и каучук.

Снимка 669396

Източник: adidas

Официалната топка на Евро 2024 ще бъде снабдена и с технологията Connected Ball Technology - същата, която бе използвана и за Мондиал 2022. Иначе казано, в центъра на Fussballliebe ще има малък сензор, чрез който ще може да бъде проследявано изключително точно нейното движение по терена.

Преди Евро 2024 - голмайсторите, останали в историята на турнира

Преди Евро 2024 - голмайсторите, останали в историята на турнира

Никой не може да се доближи до постижението на Мишел Платини, дори Кристиано Роналдо

Чрез Fussballliebe за първи път в историята на Европейското първенство ще бъде използвана топка с въпросната технология Connected Ball Technology.