Вчера, 1 юли, в първия мач за деня Франция успя да сломи Белгия с 1:0, за да се класира за следващата фаза на Евро 2024.

Странният случай на Франция на Евро 2024

Странният случай на Франция на Евро 2024

Един от фаворитите просто не може да отбелезва голове

Нито французите, нито белгийците впечатлиха с кой знае колко добра игра. Да не говорим, че автогол на Ян Вертонген прати Франция на четвъртфинал.

Там "петлите" ще се изправят срещу отбора на Португалия, който отстрани трудно Словения с дузпи. Формата на Франция обаче е доста притеснителна и най-вече фактът, че нападението на отбора не може да вкарва голове.

Вече обърнахме внимание на факта, че французите се класираха за елиминационната фаза на Евро 2024, без да са отбелязали гол от игра. В групите те записаха едва две попадения - едно от дузпа и един автогол. След снощния мач с Белгия общите им голове до момента на Евро 2024 са три.

Но освен Килиан Мбпае, който вкара от въпросната дузпа, друг играч на Франция не се е разписвал, а отборът ще играе на четвъртфинали. И тук идва моментът за сравнение.

Португалия са отбелязали пет попадения до момента, Швейцария са със седем, Испания с девет, а най-резултатни са Германия с 10 гола. Интересното е, че отбори като Турция (5), Австрия (6) и Грузия (5) също имат повече отбелязани голове от Франция.

Ето кои са голмайсторите на Евро 2024 до момента

Ето кои са голмайсторите на Евро 2024 до момента

Изненадата е голяма

От друга страна, обаче французите могат да се похвалят с една от най-добрите защити на Евро 2024. Те са допуснали едва един гол до момента и по този показател си разделят първото място с Испания.