Кристиано Роналдо отново се превърна в една от най-коментираните теми в света на спорта след драматичната победа с дузпи на Португалия над Словения на Евро 2024 снощи, 1 юли.

Рекордът на Кристиано Роналдо от Евро 2024 (и още 3, които може да подобри)

Рекордът на Кристиано Роналдо от Евро 2024 (и още 3, които може да подобри)

Португалецът продължава да пише история и с родината си

Звездата пропусна от дузпа в края първото продължение, но след това вкара при наказателните удари и помогна за успеха с 3:0. Сълзите му, след като след като Ян Облак спаси удара му обаче, предизвикаха доста полемика в социалните мрежи. И макар мнозина да му съчувстват, имаше и доста критики. Категоричен в мнението си бе бившият халф Диди Хаман.

"Изобщо не вярнам на твърденията, че той се е превърнал в отборен играч. Това са глупости и той отново показа истинската си същност" цитират германеца от Daily Mail.

Снимка 672638

Източник: GettyImages

"След пропуска си започна да плаче на терена, което веднага ме накара да си помисля, че отново всичко опира до него. Там е отборът му от 26 играчи, още 20 души екип и 30-40 000 фенове на стадиона, така че не той е важният", твърди още Хаман.

Журналистът Рос Маккафърти се заяде с капитана на Ал-Насър, като написа: "Ще ви кажа нещо, което не е толкова смешно - в момента Кристиано Роналдо седи на средата на линията и плаче като малко момиченце!"

Снимка 672637

Източник: GettyImages

Mного от футболните запалянковци изразиха мнение, че звездният играч всъщност дърпа Португалия назад и по-скоро пречи, отколкото помага. "Крайно време е Роналдо да помисли малко повече за отбора си, отколкото просто да се опита да вкара гол, Португалия заслужава по-добро", пишат някои от последователите му в Instagram.

Междувременно Кристиано Роналдо заяви, че е бил на дъното, след пропуснатата дузпа за Португалия срещу Словения, отбелязва ESPN.

Снимка 672636

Източник: GettyImages

"Дори най-силните хора имат лоши дни. Бях на дъното, когато отборът ми се нуждаеше най-много от това. Тъгата в началото е радост в края. Това е футболът. Моменти, необясними моменти. Чувствам се тъжен и щастлив едновременно. Но е важно да се радваме на класирането, отборът свърши страхотна работа, заслужихме да се класираме", каза Роналдо, който потвърди, че това ще е последното му европейско с екипа на Португалия.

Защо Кристиано Роналдо застава настрани по време на химна на Португалия

Защо Кристиано Роналдо застава настрани по време на химна на Португалия

Ето какво стои зад действията на футболиста на Евро 2024, но и не само

Селекционерът Роберто Мартинес заяви, че тимът се гордее с Роналдо: "Той няма нужда да се влага толкова много, но точно затова му благодаря за това, което е. За това, че се грижи за групата, за това, че след пропусната дузпа беше първият, който изпълни дузпа. Ние сме много, много горди с нашия капитан."