След като Португалия успя да отстрани Словения от Евро 2024, всички говореха за Кристиано Роналдо. И не толкова за дузпата, която пропусна в редовното време, а заради сълзите на футболиста след това.

Да плачеш или не - това е въпросът, който всички задават на Кристиано Роналдо

Да плачеш или не - това е въпросът, който всички задават на Кристиано Роналдо

Реакциите след драматичната победа на Португалия над Словения

Роналдо отнесе доста подигравки, но е факт, че бе безпогрешен от бялата точка, когато се стигна до изпълнения на дузпи. След това излезе интересна статистика, която показва, че Кристиано Роналдо наистина не е като всички останали футболисти.

WHOOP, с които португалецът си партнира, са засекли пулса му през целия мач и най-вече по време на изпълнението на дузпи. Оказва се, че пулсът на Роналдо и бил най-нисък през целия мач именно, когато е трябвало да изпълни своята дузпа.

Интересно също така е, че пулсът на Кристиано Роналдо след като вкарва дузпата се вдига, но не толкова, колкото след победната дузпа за Португалия, когато достига над 170 удара в минута. 

Тази статистика показва, че Роналдо може наистина добре да се владее в ключовите моменти. А на Евро 2024 вече доказа, че с възрастта става само по-добър. Или по-точно - по-бърз.

Снимка 672794

Източник: GettyImages

От 2012 г. UEFA води статистика за бързината на футболистите и данните на Кристиано Роналдо са повече от впечатляващи, защото на Евро 2024 е тичал най-бързо, пише SPORTbible.

  • Евро 2016 (31 години) - 29.1 км/ч
  • Евро 2020 (36) - 29.7 км/ч
  • Евро 2012 (27 години) - 32 км/ч
  • Евро 2024 (39 години) - 32.7 км/ч
Защо Кристиано Роналдо застава настрани по време на химна на Португалия

Защо Кристиано Роналдо застава настрани по време на химна на Португалия

Ето какво стои зад действията на футболиста на Евро 2024, но и не само

Макар да е на 39 години и това да е последното му Европейско първенство, Кристиано Роналдо демонстрира извънземна физика и физическа подготовка. За справка ще кажем, че до момента най-бърз на Евро 2024 е Бенямин Шешко. Максималната скорост на 21-годишния словенец е била 35.9 км/ч.