Преди няколко дни всички заговориха за италианския плувец Томас Чекон. Той спечели златен медал за 100 метра гръб на турнира по плуване в Париж, а след това още повече внимание към него привлече и снимка, която разкрива перфектната му физика.

Томас Чекон - италианският плувец, който подлуди феновете в Париж

Италианският плувец, който подлуди феновете в Париж

Има защо

Оттогава 23-годишният спортист е истинска сензация в социалните мрежи, където някои потребители го определят като "най-секси плувецът" на първенството. И докато първата вълна от възхищение към Томас Чекон дори все още не е затихнала, той отново привлече интереса на медиите и предизвика нова порция коментари.

Италианецът е бил забелязан да спи в парк в Олимпийското село. Снимка, на която той изглежда дълбоко заспал върху бяла кърпа, постлана на тревата, е публикувана като Instagram стори от саудитския гребец Хюсеин Алиреза. Върху нея е отбелязано и местоположението - Олимпийското село.

Зад избора на Томас Чекон да си отпочине на открито можем да търсим обяснение в изявленията, които е направил наскоро. Той вече се е оплакал публично от настаняването в Олимпийското село и е изразил недоволството си от условията.

"Няма климатик в селото, горещо е, храната е лоша. Много спортисти се местят поради тази причина: това не е алиби или извинение, това е реалността, която може би не всеки знае", са били думите на плувеца пред The Sun.

След като не успя да стигне до финала на 200 метра гръб, той не скри разочарованието си и сподели, че е бил твърде уморен.

"Трудно се спи както през нощта, така и следобед. Тук наистина се боря между жегата и шума", допълва италианецът пред изданието.

Всъщност Международният олимпийски комитет вече бе подложен на критики заради картонените легла и липсата на климатици в стаите в Олимпийското село. Но това се мерки, посочени като целенасочени в мисията за опазването на околната среда.

Анди Ансън - шеф на Британската олимпийска асоциация, пък е заявил пред The Times of London, че храната също не е на ниво.

"Няма достатъчно определени храни - яйца, пиле, определени въглехидрати. А освен това и качеството на храната - например сурово месо се сервира на спортисти."

анкета

Колко златни медала ще спечелят българските спортисти на Летните Олимпийски игри в Париж?

Виж резултати

Нито един 26.3%

Поне един със сигурност 29.3%

Минимум три 24.0%

Няма значение, правят ни горди само с участието си 20.4%

Разочаровани от условията няколко спортисти, включително целият женски отбор по тенис на САЩ (с изключение на Коко Гоф), са напуснали Олимпийското село.

Колкото до картонените легла, които също бяха доста обсъждани, заради това, че не се достатъчно издръжливи и следователно бяха определени като "анти-секс" легла, недостатъците им явно не се изчерпват с това. Те очевидно не могат да осигурят спокоен сън дори и на един човек.

Матилда Кърнс от австралийския отбор по водна топка е споделила онлайн, че ѝ се е наложило да иде на масаж, за да се възстанови от щетите от неудобното легла и матрак, пише New York Post.

Имане Хелиф с първи думи след скандала на Олимпийските игри - какво има да ни каже боксьорката

Имане Хелиф с първи думи след скандала на Олимпийските игри - какво има да ни каже боксьорката

Нищо не може да я спре

Е, Томас Чекон пък явно предпочита да не си причинява нито спането на картоненото легло, нито жегата в стаята, като ги е заменил просто с естествените природни условия в парка.