Виждали сме много филми, които имат за цел да ни докажат, че човешката воля и дух могат да преминат отвъд границите на разума и постигнат (почти) всичко.

Но тези филми, които се уповават на реални събития сякаш имат по-голяма тежест. Като например Young Woman in the Sea, в който в главната роля ще видим Дейзи Ридли.

Първият трейлър на филма ни показва, че нищо не е невъзможно, когато една жена си науми да го направи. Young Woman in the Sea ще ни покаже истинската история на Гертруда Едърли, която се превръща в първата жена преплувала Ламанша.

Това се случва през 1926 г. и ще видим всички премеждия, през които Едърли трябва да премине, за да надскочи себе си и постигне немислимото. Гертруда Едърли е дъщеря на немски касапин, преселил се в САЩ, като тя успява да спечели златен медал от Олимпийските игри през 1924 г.

Именно след този медал тя решава, че трябва не само да се опита, но и да осъществи този подвиг и да преплува Ламанша. Първоначално Young Woman in the Sea трябваше да бъде пуснат само в Disney+, но след високите оценки от предварителни прожекции на филма, продуцентите решиха да го пуснат и по избрани кина.

Самият Джери Брукхаймър казва пред Deadline, че това е най-високо оцененият филм, на който е продуцент, до момента от предварителни прожекции.

Young Woman in the Sea ще е по избрани кина от 31 май, като за момента не е обявено кога ще бъде пуснат в Disney+.