Джордж Клуни е знаменитост, която всеки свързва с нещо различно: едни с пробива му сред широката публика в "Спешно отделение", други с безбройните му кино роли, а трети с късния му, но успешен брак с Амал Аламудин, понастоящем Амал Клуни.

Джордж Клуни призна, че е щастлив да има до себе си жена с "класи" над самия него

Джордж Клуни призна, че е щастлив да има до себе си жена с "класи" над самия него

Определя се като истински щастливец

Факт е обаче, че три от общо осемте номинации за Оскар на 62-годишният Клуни са за режисьорските му филми. И именно това е позицията, на която се наслаждава най-много. "По-забавно е. Имаш повече контрол. Мога да се разпореждам наляво-надясно и да не се съобразявам с никого."

Това казва той пред Sky News по повод последния си режисьорски филм The Boys in the Boat - историята на университетския отбор по гребане на Вашингтон, който участва в Олимпиадата от 1936 г. в Берлин.

Със съпругата си на премиерата на The Boys in the Boat

Източник: GettyImages

Със съпругата си на премиерата на The Boys in the Boat

Джордж Клуни е и автор на някои от сценариите си, което обяснява изказването му, че му допада да пише сценарии и после да гледа "как някой друг прави декорите и сета, който аз съм измислил".

Феновете на Клуни като актьор обаче не бива да се притесняват - съвсем скоро ще го гледаме в Wolfs на Apple, където си партнира на Брад Пит. "Все още обичам да играя забавлявам се. Наскоро се снимах с Бард Пит - един млад прохождащ актьор", пояснява Клуни в типичния си стил.