Ева Лонгория и съпругът й Пепе Бастон се готвят да се преместят в Испания. 49-годишната американска актриса и 56-годишният мексикански бизнесмен ще се преместят за сега временно със сина си Сантяго, който е на 5 години. Двойката, която досега живееше в Лос Анджелис, обяви за продажба къщата си в Бевърли Хилс за около 18 милиона евро и се готви да стяга куфарите.

Ева Лонгория и новата й къса прическа

Ева Лонгория готова за промяна

Типично по женски

"Чувствам се много щастлива, когато съм в Испания, обичам тази страна. Открих Марбея преди 20 години и беше любов от пръв поглед. Започнах да мисля за закупуване на къща тук преди пет години и я търсех през цялото това време време", признава пред Hola актрисата от "Отчаяни съпруги", която е голям любител на страната и намира къщата на мечтите си в Марбея в началото на 2023 г.

"Това е моят оазис, моят рай", казва актрисата, която се омъжи за Пепе Бастон през 2016 г. "Когато съм в Лос Анджелис, винаги работя и съм много заета, но когато идвам в Испания, я асоциирам с ваканции. Когато съм тук, нямам график. Ходя на плажа със сина ми... Това е по-бавен начин на живот, но много пълноценен."

Първият контакт на Ева Лонгория с Испания е благодарение на организацията Global Gift Foundation, на която тя е почетен президент. Така започва любовта ѝ с Марбея преди 20 години и още тогава си казва: "Един ден ще живея тук." Оттогава всяко лято се връща по плажовете на Коста дел Сол, като вече има собствен дом - грандиозно имение с шест спални, голяма градина, за да може синът им да играе, плувен басейн, сауна и фитнес зала, и голяма кухня с много голям остров за готвене.

От изданието ни напомнят, че има още нешо, което свързва актрисата с Испания - това са нейните корени. Лонгория, освен фамилното име на актрисата, е и град в община Белмонте де Миранда, в Астурияс, с който има връзка актрисата.

"Посетих град Лонгория, успях да видя къщата на моите предци... и това ме очарова. Беше чест да се запозная отблизо с историята на моето семейство в Испания и да се свържа с тези корени, които са толкова силни. Можете да намерите точно къде е живяло семейството ми, чичовците ми, къде е бил градът, какво са работили, колко деца са имали... Историята е толкова добре документирана и е толкова хубаво да се знае всичко и го почувствате свое", признава актрисата, която миналата година получи специална титла от Корпуса на благородниците на Астурияс.

Ева Лонгория със силно послание за жените на събитието Women of Worth

Ева Лонгория има какво да ни каже

Силното послание на актрисата

Източник, близък до актрисата, уверява Daily Mail, че сред причините, които са накарали актрисата да смени местожителството си, освен работата, е и защото "те искат да отгледат сина си на място, където той ще бъде заобиколен от природата и красотата, без да бъде погълнат от цялата холивудска лудница."

Снимка 663053

Източник: GettyImages

Ева Лонгория не е първата актриса, която решава да напусне Лос Анджелис и да живее в Испания, за да растат децата й далеч от шума на Холивуд.  Хавиер Бардем и Пенелопе Крус вече го направиха, след като прекараха дълго време в Съединените щати, докато се роди първото им дете - Лео.  Наскоро Амбър Хърд, която се установи в Мадрид с дъщеря си, и Ричард Гиър и съпругата му Алехандра Силва последваха техния пример.