Филмите за апокалиптични събития едва ли някога ще ни омръзнат, а и не изглежда така сякаш Холивуд се е отказал от тях, дори напротив.

Понякога не е необходимо да се мислят и нови идеи, защото може просто да бъде вдъхнат живот на някои стари, които са проработили добре. Така например това лято ще видим "Туистърс", който не е пряко продължение на "Туистър" (да, само една буква разлика) от 1996 г., но е вдъхновен от него.

В "Туистърс" в главните роли ще видим Глен Пауъл и Дейзи Едгар-Джоунс, а режисирането е поверено на номинария за Оскар за работата си по Minari Лий Айзък Чънг.

Пуснатият по време на Супербоул 2024 трейлър ни показва, че ще има много спиращи дъха моменти - точно като в оригиналния филм. В "Туистърс" ще видим как Тайлър Оуенс (Пауъл) обича адреналина - страст, която задоволява, като преследва торнада. Но не само ги преследва, но и изкарва пари от това, вкарвайки хора в тях по уж безопасен начин.

Един ден се среща с Кейт Купър (Едгар-Джоунс) - учен, която вярва, че с правилната технология и подход може да "убие" торнадо. Но за да го направи, трябва да се доближи опасно близо до него, а само Тайлър е достатъчно смел, за да ѝ осигури такава възможност.

Трейлър на "Нито звук: Ден първи" с Лупита Нионго и Джимон Хонсу на Майкъл Сарноски по идея на Джон Кразински

Тишината (и извънземните) отново ни завлядяват

Трейлър "Нито звук: Ден първи"

Това опасно и безрасъдно начинание в името на науката и адреналина обаче може да им коства всичко. "Туистърс" трябва да е по кината от 19 юли.