Докато пандемията и последвалото от нея затваряне на почти половината свят се отразяват неблагоприятно на човешкото население, при някои животни се случва точно обратното. Особено при тези две панди в зоопаркът в Хонконг.

Най-накрая те имат достатъчно време насаме, за да могат да се отдадат на любовни ласки. И въпреки че за повечето от нас това не е от особено значение, служителите на зоопарка са много горди от случващото се, поради няколко причини.

Вече 10 години работниците, които се грижат за животните в Ocean Park, се опитват - уви, безуспешно - да се сдобият с наследници от 14-годишните панди Ин Ин и Ла Ла. Надеждите им са, че двете животни сами ще проявят желание да се чифтосат - както това се случва в естествената им среда. 

Ин Ин и Ла Ла

Източник: shanghai.ist

Ин Ин и Ла Ла

А след затварянето на зоопарка за посетители в края на януари, персоналът забелязва промени в поведението на животните.

От края на март Ин Ин започва да прекарва повече време в игра във водата, докато Ла Ла маркира местообитанието си и търси района с аромата на Ин Ин.

И след тази прелюдия, от Ocean Park гордо обявяват, че двете панди най-накрая са проявили и сексуално влечение една към друга.

Panda House, BIG, Бярке Ингелс и домът на пандите в зоопарка в Копенхаген

Зоопарк за чудо и приказ

Пример за добра архитектура

"Този процес е изключително вълнуващ за всички нас, тъй като шансът за бременност при естествено чифтосване е по-висок, отколкото чрез изкуствено осеменяване", коментират от зоологическата градина, като обещават да информират дали пандите са успели да направят бебе.

Снимка 474905

Източник: iStock

Големите панди са включени в списъка на застрашените видове от Международния съюз за опазване на природата. Те са класифицирани като уязвим вид с приблизителна популация между 500 и 1000 представителя. Обявени са за "застрашени" през 2016 г.

Прекласификацията им идва, след като китайското правителство стартира програма за опазването им, за да опита да увеличи популацията на голямата панда, като се увери, че в горите им достатъчно бамбук, за да се изхранват, пишат от Independent.

Пандите, които се отказаха от месото

Пандите, които се отказаха от месото

Изненадващата революция на любимите мечки