Олимпийските игри в Париж са в заключителната си фаза, но все още има спортове и дисциплини, в които предстои да бъдат раздадени медалите.

Кърт Енгъл и последсвията от множеството счупвания на врата в кеча

Последствията от кеча - защо Кърт Енгъл не усеща кутретата на ръцете си

Кечистът споделя стряскащи подробности

Ние пък ще върнем часовника назад, за да си припомним един наистина любопитен момент от Олимпийските игри в Атланта през 1996 г.

Именно тогава Кърт Енгъл, който в последствие се ориентира към кеча и стана една от легендите му, взе участие на игрите. Те бяха първи и последни за него и със сигурност историята около участието му ще се помни дълго време.

Тогава Енгъл е на 27 години и успява да спечели златен медал в тежка категория в борба свободен стил. Впечатляващото е, че постига върха на кариерата си, докато изпитва силни болки във врата си, защото той е бил счупен. И то през цялото време.

Пред ESPN Кърт Енгъл казва, че в полуфиналите на националните проби преди олимпийските игри, е бил хвърлен и паднал лошо на врата си. Болките са били големи, но той успява да довърши и спечели мача. След това идва и задължителното посещение при лекар.

От прегледа става ясно, че след въпросното падане се е сдобил с две дискови хернии, два спукани прешлена и четири разтегнали мускула на врата. Думите на лекаря са били, че може би е нанесъл трайни увреждания на врата си и трябва да се възстановява поне шест месеца.

Но това би означавало да пропусне олимпийските игри. Ето защо Кърт Енгъл е рискувал здравето си, за да намери лекар, който да му позволи да участва в мачове по борба. А за да е все пак на състезателно ниво, му е казал, че за игрите ще му инжектира прокаин, който се използва като местен анестетик.

Уловката е била, че около час след мачовете си е щял да усети невъобразимо силна болка. Просто защото медикаментът е щял да спре да действа и да усети последствията от факта, че е натоварил иначе счупения си врат, който не се е възстановил напълно.

В подкаста на Джо Роугън, The Joe Rogan Experience, Енгъл казва, че се е съгласил, защото това е бил златният му шанс. Той не е имал никаква гаранция дали ще успее да си спечели квота за някое от следващите две издания на олимпийските игри.

Е, в крайна сметка рискът на Кърт Енгъл му донесе златен медал, но контузията го принуди да се откаже от спорта. След няколко години той се присъединява към WWE, когато вече е напълно възстановен.

Алис Фино - спортистката, която предложи брак след състезание в Париж

Алис Фино - спортистката, която предложи брак след състезание в Париж

Любовта е навсякъде

Но в периода, в който се състезава в кеча, чупи врата си още цели четири пъти. В резултат на това уврежда трайно няколко нерва във врата си, губи част от силата си и няма никаква чувствителност в кутретата на двете си ръце.