Съдейки по първите дни тазгодишните Летни олимпийски игри в Париж, са доста наситени с всякакви полюсни емоции. За зрителите още в началото ябълката на раздора бе откриващата церемония. Отвъд вълненията обаче, за спортистите е важно да останат концентрирани, за да могат да постигнат целите, които са си поставили. Но това далеч не означава, че им липсват и лични емоции.

Спортистите, които се сгодиха на Олимпийски игри 2024

Спортистите, които се сгодиха на Олимпийски игри 2024

Париж вече е двойно по-специално място за Пабло Симоне и Пилар Кампой

Така например американският плувец Райън Мърфи е бил доста приятно изненадан, след като вчера, 29 юли, спечели бронзов медал в категорията за 100 метра гръб.

След края на състезанието от трибуните бременната съпруга на спортиста - Бриджит, е вдигнала табела с надпис, който разкрива пола на първото им бебе. "Райън, момиче е", пише на плаката. А към снимка от щастливия момент олимпиецът Роуди Гейнс постна в X:"Това е много по-голямо от ВСЕКИ медал. Поздравления, Мърф!!"

В момента Райън Мърфи е концентриран върху постижението, към което се стреми, а именно - да стане първият плувец с медал както на 100 метра гръб, така и на 200 метра гръб, спечелени на три последователни олимпийски игри.

анкета

Колко златни медала ще спечелят българските спортисти на Летните Олимпийски игри в Париж?

Виж резултати

Нито един 26.3%

Поне един със сигурност 29.3%

Минимум три 24.0%

Няма значение, правят ни горди само с участието си 20.4%

"Когато трябва да анализираш нещата в плуването на толкова детайлно ниво и наистина си перфекционист, е лесно да прехвърлиш този перфекционизъм върху себе си и да започнеш да анализираш собствените си личностни характеристики и подобни неща", споделя американският плувец пред Olympics.com през юни.

Това, което обаче както самият той казва, че му "дава страхотен баланс в живота", е съпругата му Бриджит.

"Тя е човек, който може да каже: "Хей, Райън, ставаш малко прекалено строг в това, като можеш да бъдеш малко по-мек към себе си днес". Тя е страхотна за мен и ми помага да поддържам равновесие в нещата", допълва още Райън Мърфи.

Той и Бриджит започват да се срещат през 2016 г., а на 30 септември 2023 г. официално стават съпруг и съпруга, пише E! News. Бриджит, разбира се, е най-големият фен на Райън.

След като той си осигурява мястото в отбора на САЩ за настоящите Олимпийски игри в Париж тя изразява възхищението си с пост в Instagram.

Жените на Олимпийските игри в Париж - повече близки кадри и секситски коментари

Жените на Олимпийските игри в Париж - повече близки кадри и секситски коментари

Проблемите са налице, но върху тях се работи

"Този човек ме взривява. Постоянно да достига до този етап в продължение на 12 години - трудно е да се разбере колко отнема психически и физически това. Той го прави да изглежда безпроблемно, но това са наистина часове незабелязана работа, непоклатимо съзнание под напрежение и стратегически интелект, който понякога искрено ме плаши. Толкова съм благодарна, че съм до теб през всичко това", пише Бриджит Мърфи.