Миналата седмица Доналд и Мелания Тръмп отново сблъскаха мнения задочно - този път за и против носенето на маска. Докато американският президент е категоричен, че няма да сложи личното предпазно средство, съпругата му призовава от социалните мрежи всички да го правят.

Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и противоположните им мнения за носенето на маски

Мелания пак не слуша Доналд Тръмп

Искри в Белия дом

След първото си послание в Twitter Мелания отправи и второ, към което този път прикачи и снимка с надежда повече хора да последват личния й пример.

На кадъра за пръв път я виждаме с маска, защото тя не се е появявала и на никакви публични събития от седмици. Снимката не е случайно заснета, а специално за целта и добре обработена.

Госпожа Тръмп цитира Центъра за превенция и контрол на заразните заболявания с САЩ и тяхната препоръка да се носят маски на публични места, където е трудно да се спазва необходимото разстояние между хората (като магазините и аптеките).

Но е важно да запомним, че маските не елиминират нуждата от социално дистанциране, а са препоръчителни, за да предпазват всички нас.

Мелания Тръмп стана първият член на президентското семейство на САЩ, който демонстрира, че носи маска и е в подкрепа на тази мярка. И тя, и съпругът й поясняват, че това е просто препоръка, но и не крият своето различно мнение за нея. Докато президентът не я подкрепя, Първата дама смята, че може да намали разпространението на COVID-19 в страната.

От известно време Мелания се е посветила в Twitter изцяло на темата за пандемията. Чрез профила си тя се опитва да информира десетките си милиони последователи, свързвайки се със специалисти от целия свят.