Принц Уилям продължава да е доста зает, докато съпругата Кейт Мидълтън и баща му крал Чарлз се възстановяват след здравословни проблеми. Видяхме го сам на червения килим на наградите БАФТА в началото на седмицата, а преди дни той отново беше в звезда компания.

Принц Уилям и неговите Earthshot Prize - в Кейптаун през ноември тази година

Соло плановете на принц Уилям

Далечно пътуване в края на годината

На тържествена церемония в Уиндзор принцът на Уелс връчи Ордена на Британската империя на Емилия Кларк и Дженифър Кларк. Актрисата, която стана популярна с ролята си на Денерис Таргариен в сериала Game of Thrones, и майка й са основателки на фондацията SameYou.

Благотворителната организация подпомага хора, преживели мозъчни травми. Самата Емилия преживява два аневризма - през 2011 г. и 2013 г. Преживяното я кара да основе фондацията, която да дава повече информация за това заболяване.

Снимка 654744

Източник: GettyImages

"От Вестерос до Уиндзор - за мен е истинско удоволствие да връча на Емилия Кларк и майка й Дженифър с ордена за благотворителната им дейност", се казва в текста към публикация в официалния профил на принц Уилям в Instagram.

Принц Уилям и Кейт Мидълтън признаха преди години, че са големи фенове на сериала на НВО Game of Thrones. Те са гледали всичките сезони, докато са похапвали готова вечеря, облечени "в удобните ни дрехи", пишат People.