Миналата седмица се оказа трудна за британското кралско семейство - малко след като Сара Фъргюсън беше диагностицирана с рак на кожата, а Кейт Мидълтън - изписана от болница след стомашна операция, крал Чарлз се оказа болен от рак.

Крал Чарлз с първи думи и първа публична поява след обявяването на диагнозата рак

Първите думи на Чарлз след диагнозата рак

Демонстрира силен дух

Близките му веднага застъпиха по основните му публични ангажименти - принцеса Ан раздава отличия в Уиндзор, а принц Уилям участва в благотворителна вечеря. Освен с това обаче, престолонаследникът продължава да работи и по собствените си проекти.

Уилям обяви, че следващото издание на Earthshot Prize - наградите, основани от него, които отличават постижения в сферата на иновациите в полза на природата, ще се състоят в Кейптаун през ноември.

След трите си издания до момента - в Лондон, Бостън и Сингапур, за първа година наградите ще се връчват в Африка. В официалното съобщение на наградите се казва, че на континента се случват много и вълнуващи иновации в сферата на опазването на природата.

Уилям в Сингапур

Източник: GettyImages

Уилям в Сингапур

От 2500 финалисти на Earthshot 2024 400 идват от Африка. 15-те номинирани ще бъдат обявени по-късно през годината, а петимата победители ще получат по 1 милион британски паунда за реализиране на проектите си.

С Кейт в Бостън през 2022 г.

Източник: GettyImages

С Кейт в Бостън през 2022 г.

Големият въпрос остава дали през ноември принц Уилям ще пътува до Кейптаун в компанията на съпругата си Кейт Мидълтън. Тя не присъства на изданието на Earthshot Prize в Сингапур през 2023 г., защото беше заета с децата.