Независимо от трудния период, през който преминава семейството му, принц Уилям продължава да е посветен на официалните си задължения дори когато се налага да пътува далеч от дома. А поводът за това отпреди ден не е никак малък.

Принц Уилям и крал Чарлз отбелязват Денят на десанта в Нормандия

Принц Уилям и крал Чарлз отбелязват Денят на десанта в Нормандия

Заедно с Камила и принцеса Ан

Престолонаследникът на Великобритания участва в отбелязването на 80-та годишнина на Деня на десанта - военна операция, с която се слага край на Втората световна война.

Принц Уилям присъства на няколко отбелязвания. В Портсмут той се срещна с ветерани от войната. Именно при разговор с един от тях той беше попитан дали съпругата му Кейт Мидълтън е по-добре. "Да, по-добре е. Щеше да се радва да е тук", отговори той.

Снимка 668394

Източник: GettyImages

Принцът изнесе и емоционална реч, в която да отдаде почит на всички включили се в операцията. Той прочете откъс от писмото на капитан Алистър Банерман, писано до съпругата и децата му, докато е на фронта.

Снимка 668395

Източник: GettyImages

"Мисля, че няма да мога да ти пиша още дълго. Вече виждаме френския бряг и много скоро ще трябва да изиграем нашата роля. Сега трябва да отида и да потърся маркировката за кацане с бинокъла си, за да установя нашите точки за кацане. И така, скъпа моя, потегляме! Знам, че си с мен. Au revoir, Бог да благослови, обичам те!", прочита Уилям.

Той допълва, че капитан Банерман оцелява и по-късно се връща при семейството си. "Много обаче не се завърнаха. Те останаха завинаги в едно поле в чужбина, което остава завинаги част от Англия", казва още принц Уилям, което пък успява да развълнува и насълзи очите на голяма част от събралото се множество. Както и на самия Уилям, пишат thenews.com.pk.